Germontis
Image default
Banen en opleidingen

Interview met HR-directeur

HR-directeur is een van de sleutelposities in het bedrijf. Over de transformatie van zijn functie is de afgelopen jaren gesproken, de details verschillen, maar de experts zijn het over één ding eens: het belang van de rol wordt alleen maar groter. In ons artikel wordt beschreven hoe u een kandidaat voor zo’n moeilijke functie kunt vinden en interviewen.

De HR-directeur werkt met human resources binnen het bedrijf, zijn rol in de organisatie is strategisch en / of leidinggevend. Hij is verantwoordelijk voor personeelsontwikkeling, opleiding, financiële vergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden, HR-beleid en rekruteringsbeheer. De HR-directeur neemt zelf senior executives aan. Het komt vaak voor dat de HR-directeur een eindgesprek voert om de aansluiting bij de bedrijfscultuur en de doelstellingen te controleren.

De HR-directeur is zelden, maar kan in één persoon zijn, dan beheert hij de outsourcing bij rekrutering, HR-administratie, evenementenbureaus voor het organiseren van evenementen en andere contractanten.

Kortom, de HR-directeur beheert een afdeling of afdeling die de volgende gebieden bestrijkt: werving, KDP, compensatie en secundaire arbeidsvoorwaarden, bedrijfscultuur, opleiding en ontwikkeling van personeel, beoordeling, enz.

Een HR-directeur is een strategische partner die een bedrijf helpt zijn doelen te bereiken. Elk doel van het bedrijf wordt bereikt met de hulp van mensen die erin werken. HRD zal nauwkeurig bepalen wie het bedrijf nodig heeft en wat degenen die er al in werken nodig hebben om hoge resultaten en tevredenheid te behalen.

Wat u moet controleren in een interview: het vermogen om een ​​bestuurder te zijn, geen artiest, strategisch te denken, een standpunt te verdedigen, het is ook belangrijk om te controleren of de standpunten over belangrijke zaken voor het bedrijf overeenstemmen.

Vraag tijdens het interview zeker hoe de HR-functie het afgelopen jaar is veranderd, wat zijn de accenten. Vraag naar details over de zaken van het vorige (huidige) bedrijf. Als we aannemen dat de HR-directeur een strategische partner is, dan moet hij alles weten over de business waarin hij werkt.

Interview vragen:

  • Wat is de structuur van uw divisie en bedrijf?
  • Analyse van de structuur (matrix, ontwerp, lineair, etc.). Waarom zo’n structuur, wat zijn de voor- en nadelen?
  • Wat zijn uw belangrijkste functies?
  • Wat wordt er gedaan om personeel te ontwikkelen, meestal managers en managers?
  • Hoe wordt het salarisbeleid geïmplementeerd? Welke soorten motivatiesystemen ken je en hun voor- en nadelen?
  • Hoe is de rekrutering georganiseerd in het bedrijf? Is er een rekruteringssysteem en principes?
  • Wat zijn de waarden van het bedrijf waarmee u precies “uw” mensen kunt vinden?
  • Wat voor werk wordt er met de gegevens gedaan? Hoe wordt het geïnterpreteerd? Wat voor soort rapportage wordt er gedaan?
  • Welke methoden voor de ontwikkeling van medewerkers kent u, wat zijn de voor- en nadelen?

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/