Germontis
Image default
Rechten

Wat is incasseren?

Ondernemen is een mooi vak om uit te voeren. Helaas is het zo dat je als ondernemer soms met bepaalde dingen te maken krijgt, zoals een klant die de facturen niet betaald. Dit kan uiteraard erg vervelend zijn. Gelukkig kunt u ervoor zorgen dat klanten alsnog hun facturen betalen via incasseren. U kunt dan naast het factuurbedrag een bepaald bedrag erbovenop krijgen en de debiteur in rekening brengen. Dit wordt ook wel buitengerechtelijke incassokosten genoemd. De incassokosten omvatten de kosten van uw onbetaalde factuur. Hoe bereken je deze incassokosten? Wanneer kunnen deze kosten in rekening worden gebracht? In deze korte blog vertellen we je er het een en ander over. Lees dus snel verder!

Aanmaning versturen

Het incassobureau of de schuldeiser stuurt een aanmaning naar uw debiteur, waarin de schuldeiser hem laat weten dat hij openstaande rekeningen heeft bij uw onderneming. In de aanmaningsbrief staat ​​dat de debiteur de rekening alsnog binnen 14 dagen na ontvangst van de aanmaningsbrief kan betalen. Als de betaling niet op tijd is gedaan, moet de informatie over de aanmaningskosten worden vermeld. Wanneer de onbetaalde factuur niet wordt betaald, kunt u de incassokosten innen.

Kosten incasseren via buitenrechtelijke

Betaald de klant uw factuur niet op tijd? Dan maakt hij meer kosten, dit komt omdat u dan aan het incasseren bent via een incassobureau. Deze vergoedingen worden buitengerechtelijke of gerechtelijke incassokosten genoemd. Deze kosten bestaan vaak uit aanmaningskosten en administratiekosten.

https://bundel.nl/Incasseren/