Germontis
Image default
Zakelijk

Aanhangwagen onderdelen

Wanneer u uw aanhangwagen veel gebruikt kan het wel eens voorkomen dat een van de aanhangwagen onderdelen slijt of misschien zelfs volledig kapot gaat. Gelukkig is er dan de mogelijkheid om deze onderdelen los te bestellen, zodat u niet een volledig nieuwe aanhangwagen hoeft aan te schaffen. Ook aanvullende accessoires voor de aanhangwagen kunnen besteld worden via bijvoorbeeld een aanhangwagen groothandel.

 

De koppeling van de aanhangwagen

Een van de belangrijkste anhangwagen onderdelen is de koppeling. Dit is het onderdeel dat zorgt dat de aanhangwagen goed vastzit aan het voertuig dat deze moet trekken. Er zijn verschillende soorten koppelingen, dus het is belangrijk om te kijken wat het beste bij uw situatie past. De meest gebruikte soort koppeling is de kogelkoppeling, die te herkennen is aan zijn ronde vorm. Een andere veelgebruikte soort koppeling is de schroefkoppeling. Zorg ervoor dat de koppeling verenigbaar is met het trekkende voertuig.

 

Banden en wielen

De wielen en de banden zijn ook essentiële aanhangwagen onderdelen, zonder deze kom je namelijk niet heel ver. Het is belangrijk om je banden op de juiste spanning te houden en eventuele slijtage in de gaten te houden, zodat je deze tijdig vervangt. Ook is het belangrijk om de juiste capaciteit en maat wielen te kiezen die geschikt zijn voor uw aanhangwagen. Verder is het belangrijk om te onderzoeken wat het maximale draagvermogen van deze wielen is, zodat u nooit teveel gewicht meetrekt. Dit zou kunnen zorgen voor onveilige situaties!

Verschillende soorten remmen

Remmen vallen ook zeker onder de essentiële onderdelen van een aanhangwagen. Deze zorgen voor veiligheid tijdens het vervoeren van goederen met uw aanhangwagen. Er zijn verschillende soorten remmen beschikbaar, zoals hydraulische remmen en elektrische remmen. Het is belangrijk om te kiezen voor een rem die geschikt is voor uw aanhangwagen en het trekkende voertuig. Ook het onderhoud hiervan is van essentieel belang!

 

Samenvattend

Het onderhoud van uw aanhangwagen is essentieel voor de efficiëntie en veiligheid tijdens het vervoeren van goederen. Mocht een van de aanhangwagen onderdelen gaan slijten of niet goed lijken te functioneren, onderneem dan actie en bestel vervangende onderdelen bij een aanhangwagen groothandel. Zo houden we het met z’n allen veilig!