Germontis
Image default
Zakelijk

De diverse druktechnieken die tegenwoordig gebruikt worden

Een mooi en goed verpakt product zal de consument direct aanspreken. De verpakking moet een ontwerp hebben dat niet alleen de consument aanspreekt, maar ook voldoet aan logistieke normen, zoals transportbestendig zijn en het voldoen aan specifieke maatvoorschriften. Dit is waar printen erg belangrijk wordt. Om aan alle eisen te voldoen, gebruiken drukkerijen verschillende druktechnieken met verschillende functies om ervoor te zorgen dat elke verpakking met de hoogste kwaliteit wordt bedrukt. De meest gebruikelijke druktechnieken worden hieronder beschreven. 

Flexodruk

Flexodruk wordt het meest gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn te vinden op snoeppapiertjes, snackzakjes, graanverpakkingen, broodzakjes, plastic shampooflessen en zelfs op de verpakkingen van papieren handdoekjes. Het is een druktechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van vloeibare, sneldrogende inkt, in combinatie met flexibele platen die een convex drukeffect mogelijk maken. 

Foliedruk

Foliedruk is één van de speciale druktechnieken, waarbij het resultaat er heel chique en mooi uitziet. Het wordt vaak gecombineerd met reliëfdruk om metaalfolie over te brengen op het te drukken materiaal met behulp van warmte, waardoor het aangewezen gedeelte van het ontwerp bedekt blijft met een glanzend reflecterend materiaal. Er wordt gebruik gemaakt van zilver en goud.

Thermal-transfer

Thermal-transfer is wereldwijd de meest gebruikte druktechniek om informatie zoals barcodes, serienummers, logo’s en productbeschrijving over te brengen op etiketten en flexibele verpakkingen. Wanneer je je jouw product etiketteert is het belangrijk om de juiste combinatie van druktechnieken te gebruiken voor een duurzaam resultaat.

Digitaal drukken

Digitaal drukken is zeer kosteneffectief. Omdat het heel nauwkeurig drukt, helpt het om de kosten laag te houden. Dankzij digitaal printen is er geen sprake meer van verspilling. Als je eenmaal een goed ontwerp hebt, mag je zoveel printen als je maar wilt. Doordat je digitaal jouw ontwerp kunt opslaan heb je de mogelijkheid om aanpassingen aan te brengen aan het ontwerp wanneer je wilt. Geen onnodige voorraden meer, omdat je print wanneer het nodig is.  

https://optimumgroup.nl/oplossingen/druktechniek/