Germontis
Image default
Beauty en verzorging

De psychologie achter nagellakkleuren

Nagellak is niet alleen een manier om je nagels te versieren. Het is een manier om je persoonlijkheid, stemming en zelfs je innerlijke gevoelens uit te drukken. Elke kleur die je op je nagels aanbrengt draagt een bepaalde psychologische betekenis met zich mee. In deze blog gaan we dieper in op de psychologie achter nagellakkleuren en wat jouw manicure eigenlijk over jou verteld.

Rood

Rode nagellak staat op passie, kracht en zelfvertrouwen. Het is een kleur die aandacht trekt en zelfverzekerdheid uitstraalt. Als je vaak voor rood kiest ben je waarschijnlijk een zelfbewuste persoon die graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Het is dan ook een kleur die vaak met personen wordt geassocieerd die geen blad voor de mond hebben en erg duidelijk zijn.

Blauw

Blauwe nagellak straalt kalmte en betrouwbaarheid uit. Het is een kleur die wordt geassocieerd met stabiliteit en rust. Als je blauw draagt, ben je waarschijnlijk een persoon die graag in balans is en anderen op je kunt vertrouwen.

Roze

Roze nagellak symboliseert zachtheid en vrouwelijkheid. Het is een kleur die wordt geassocieerd met liefde en zorgzaamheid. Als je vaak roze draagt, ben je waarschijnlijk een vriendelijke en empathische persoon.

Zwart

Zwarte nagellak roept gevoelens van mysterie en individualiteit op. Het is een kleur die vaak wordt geassocieerd met rebellen en mensen die graag buiten de lijntjes kleuren. Als je zwarte nagellak draagt, ben je waarschijnlijk een persoon met een sterk gevoel van individualiteit.

Geel

Gele nagellak staat voor vrolijkheid en optimisme. Het is een kleur die positieve energie uitstraalt en een glimlach op ieders gezicht kan toveren. Als je geel draagt, ben je waarschijnlijk een vrolijke en positief ingestelde persoon.

Groen

Groene nagellak symboliseert harmonie en groei. Het is een kleur die wordt geassocieerd met natuur en vernieuwing. Als je groen draagt, ben je waarschijnlijk iemand die in balans wil zijn en streeft naar persoonlijke groei.

Paars

Paarse nagellak straalt creativiteit en spiritualiteit uit. Het is een kleur die wordt geassocieerd met verbeelding en diepe gedachten. Als je paars draagt, ben je waarschijnlijk een creatieve en spirituele persoon.

Geen nagellak

Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die geen nagellak dragen. Het niet dragen van nagellak kan veel verschillende redenen hebben. Zo bestaat de mogelijkheid dat het niet mag vanwege werk, maar het kan ook zijn dat je het gewoon niet mooi vindt. Of dat je alleen maar voor nepnagels wilt gaan die geen kleur bevatten. Door middel hiervan zien je nagels er toch iets anders uit, maar hoef je er geen kleuren aan toe te voegen. Het is belangrijk om de keuze te maken die jij zelf wilt, want niemand kan je dwingen om nagellak of diva gellak te gebruiken. Je moet deze keuzes altijd zelf maken.