Germontis
Image default
Zakelijk

Glazenwasser Ede: goede praktijken en procedures die u moet toepassen

Het reinigen van het glas kan gemakkelijk thuis gebeuren, maar soms is er, afhankelijk van de hoogte en het type glas dat we hebben, de noodzaak om een glazenwasser Ede in te huren. Dit is de enige manier om de veiligheid van degenen die het werk doen en ook de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen.

Schoon glas dankzij professionele glazenwassers

Het hebben van schone en goed verzorgde ramen brengt voordelen met zich mee voor de bewoners. We moeten niet vergeten dat het reinigen van glas een van de meest gewaardeerde aspecten is in een huis of appartement: schoon glas maakt het mogelijk om meer natuurlijk licht binnen te laten en het directe gevolg is het verhoogde gevoel van welzijn, waar de eigenaren zo naar streven.

 

Professionele glasreinigingstechnieken

Wanneer u besluit een glazenwasser Ede in te huren, is de te gebruiken techniek afhankelijk van de hoeveelheid glas en de hoogte van de ramen. Bedrijven zijn verplicht zich aan verschillende normen te houden en de veiligheid van hun werknemers te waarborgen, aangezien zij met verschillende risico’s te maken kunnen krijgen en deze moeten voorkomen.

In het geval van handmatige reiniging moet onder andere rekening worden gehouden met de inspanningen die veroorzaakt worden door gedwongen houdingen, de mogelijkheid om te snijden met gereedschap of scherpe instrumenten, de buitentemperatuur. Indien het gebruik van een ladder noodzakelijk is, moet rekening worden gehouden met de risico’s van vallen en ongevallen.

 

 

Schoonmaak werkzaamheden op hoogte

Bij een hoogte van minder dan 3,5 meter is het essentieel om de organisatie in de werkomgeving te houden en ervoor te zorgen dat het oppervlak of het te reinigen object zich boven de schouder bevindt. De werkzaamheden moeten op die hoogte worden uitgevoerd, en alleen een ladder mag hiervoor worden gebruikt, in de juiste normen. De medewerker mag niet op geïmproviseerde voorwerpen zoals stoelen, tafels of dozen klimmen.

Als de hoogte meer dan 3,5 meter is, moet de werknemer, naast de bovengenoemde preventieve maatregelen, worden ondersteund door veiligheidstouwen en -katrollen.

Ben je van plan om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren? Bekijk de website van Schoonmaakorganisatie Habu!