Germontis
Image default
Aanbiedingen

Goed voor een batterij zorgen

Tegenwoordig zie je steeds meer apparaten die op batterijen werken. Zo worden zelfs grasmaaiers en golftrolleys elektrisch aangestuurd. Apparaten op accu’s zijn beter voor het milieu vergeleken met apparaten die op benzine werken. Bovendien is het prettig dat elektrische apparaten niet meer een kabel hoeven hebben. Helaas worden batterijen op den duur zwakker terwijl de apparaten meestal nog in prima staat zijn. Er zijn gelukkig wel een aantal dingen die je kunt doen om de batterij zo lang mogelijk goed te houden. Dit kan je zo een hoop geld besparen. Hier kun je op letten om de levensduur van je batterij maximaal te benutten.

Opladen

Hoe je de accu oplaadt, heeft grote invloed op de levensduur van de accu. Je kunt hem het beste zo snel mogelijk van de lader halen als de accu is opgeladen. Daarnaast is het belangrijk dat je het apparaat nooit leeg wegzet. Als een accu een lange tijd leeg staat, gaat hij kwalitatief achteruit. Je kunt de batterij het beste direct na gebruik opladen tot hij helemaal vol is. Haal hem dan van de lader af en zet hem netjes weg.

Temperatuur

De temperatuur heeft een grote impact op een accu. Zet het apparaat op kamertemperatuur weg om zo lang mogelijk van de accu gebruik te kunnen maken. Kou heeft de meeste invloed op de batterij. Daarom hebben auto’s in de winter ook het meeste moeite met starten. Zeker wanneer je een auto een lange tijd niet gebruikt hebt. Maar ook hitte heeft invloed op je accu. Dit is echter minder merkbaar tijdens het gebruik. De levensduur gaat wel achteruit als het heet is.

Nieuwe accu nodig?

Heeft de batterij van je accu het toch begeven? Of moet het apparaat vaker aan de lader dan dat je er gebruik van kunt maken? Dan vind je een nieuwe accu op de webshop van Rebatt. In de webshop vind je vrijwel elke denkbare accu en bijbehorende accessoires.

 

https://www.rebatt.nl/