Germontis
Image default
Aanbiedingen

Goede voornemens voor een ontspannen 2022

Was afgelopen jaar een druk en hectisch jaar? Dan is het een goed voornemen om hier in 2022 iets aan te gaan doen. Misschien kun je niet meteen minder gaan werken, maar je kunt wel dingen doen om daarbuiten meer ontspannen te zijn. Lees snel verder om waardevolle tips voor het nieuwe jaar te krijgen. 

 

Goede nachtrust

Een ontspannen begin van de dag begint al met voldoende nachtrust. Daarom is het belangrijk dat je lekker in je bed ligt. Zorg dat je kussen, matras en deken perfect bij jouw slaapvoorkeuren passen. Heb je vaak last van je nek of lig je niet lekker op je kussen, kun je eens naar medische kussens kijken. Dit zijn kussens die steun bieden, zodat je een betere slaaphouding kunt aannemen. Kijk ook zeker eens op https://www.mijnidealekussen.nl/nl/ om een groot aanbod aan kwalitatieve kussens, dekbedden en hoeslakens te vinden.

 

Ligt je bed goed, zegt dat nog niet meteen dat je ook een goede nachtrust hebt. Je kunt je namelijk ook helemaal suf lopen piekeren, wat je wakker houdt. Het is niet zo makkelijk om hiermee te stoppen, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt proberen. Focus je bijvoorbeeld volledig op je ademhaling, zo zul je langzaam ontspannen en gaan ook je gedachten stilstaan. Ook is het belangrijk om voor het slapengaan even tijd voor jezelf te nemen door bijv. een boek te lezen of even een leuke serie te kijken. Probeer echter om te veel blauw licht voor het slapengaan te vermijden, want ook dit kan je wakker houden. 

 

Tijd voor jezelf inplannen

Een andere manier om goed te kunnen ontspannen is door genoeg tijd voor jezelf in te plannen. Neem bijvoorbeeld een vaste avond per week waarop je niets mag plannen. Deze avond kun je dan gebruiken om even tot jezelf te komen. Neem een ontspannend bad, ga eens naar de sauna of duik in een leuk boek. Het maakt niet zoveel uit wat je doet, als het voor jou maar ontspannend werkt en je ervan geniet. 

 

Spreek regelmatig met je vrienden af

Heb je vaak contact met je vrienden of schiet dit er vaak bij in? In dit laatste geval is het belangrijk om hier weer meer aandacht aan te gaan besteden. Vind je de avondjes met vrienden eigenlijk altijd heel gezellig? Vraag ze dan gewoon eens op het eten. Om te voorkomen dat jullie elkaar daarna weer heel lang niet zien, kun je het beste meteen al een volgende afspraak inplannen. Doe je dit steeds, zul je zien dat het een stuk gemakkelijker wordt om regelmatig met je vrienden af te spreken. 

 

https://www.mijnidealekussen.nl/nl/