Germontis
Image default
Zakelijk

Hoe klimaatneutraal is jouw kantoor?

Het klimaat is samen met duurzaamheid een groot topic in Nederland, op dit moment. Hierdoor beginnen steeds meer bedrijven, en dus ook kantoren, ook hun steentje bij te dragen. Maar, hoe zorg je er eigenlijk voor dat je een duurzamer kantoor krijgt? In dit artikel leggen we het je uit!

Meer groen

Hoe meer planten in je kantoor hoe beter. Het zorgt voor een schonere lucht, zorgt voor minder geluidsoverlast en volgens een onderzoek van de technische universiteit uit Sidney (2010) vermindert het ook stress. Op het moment dat je bomen hebt rondom je kantoor zal het ook zorgen voor extra verkoeling. Een grote boom neemt natuurlijk veel warmte op, hierdoor hoeft de airco minder hardt te loeien, wat weer beter is voor het klimaat.

Papier gebruik

Op elk kantoor wordt natuurlijk veel papier gebruikt. Probeer dat zoveel mogelijk te verminderen door bijvoorbeeld tijdschriften en kranten alleen nog maar online te lezen. Maar wat het beste werkt is door bijvoorbeeld niet alle documenten uit te printen, maar het door te sturen naar een tablet. Hierbij zou je dus ook digitale formulieren kunnen gebruiken. Naast dat het goed is voor de duurzaamheid van je kantoor, kun je er ook makkelijker, efficiënter en professioneler mee werken. Een formulier van papier kun je natuurlijk niet aanpassen, in tegenstelling tot een digitale!

Verlichting

Mocht je in een ouder gebouw zitten, dan is er een kans dat de verlichting nog steeds gecreëerd wordt door middel van gloeilampen of TL-balken. Mocht je gloeilampen hebben dan wordt geadviseerd om die per direct te vervangen. Aangezien die dusdanig slecht zijn voor het milieu. Maar maximaal 5% van de opgewekte energie wordt gebruikt om licht mee te maken, ontzettend inefficiënt dus. TL-balken zijn in elk geval stukken beter dan gloeilampen, maar mocht je echt een duurzaam kantoor willen, dan zijn LED-lampen simpelweg de enige optie.

Recycling

Aangezien je met veel verschillende mensen op kantoor bent zullen er veel overblijfsels zijn. Wat dan heel handig is om speciale prullenbakken te maken, zodat alles netjes bij elkaar terechtkomt. Veel duurzamer dan alles op één hoopje te gooien.

https://www.leanforms.com/digitale-formulieren/