Germontis
Image default
Alarmsysteem

Is smart-home klaar voor de massa?

Is Smart-Home klaar voor de massa?

Disclaimer: dit is een artikel gebaseerd op Amerikaanse cijfers. De trend is vergelijkbaar met Nederland, maar de cijfers komen dit overeen. In de komende vijf jaar zullen de wereldwijde inkomsten uit slimme domoticasystemen groeien met 21% CAGR (samengestelde jaarlijkse groei), “aldus ABI Research.

Uit onderzoek blijkt dat Noord-Amerika in 2020 goed is voor bijna de helft (46%) van de slimme huizeninkomsten, met Europa en Azië-Pacific op de voet gevolgd.

Als grote retailers zoals Target en Best Buy en fabrikanten als Alarm.com het voortouw nemen in de trend van domotica, is het waarschijnlijk dat smart home-technologie snel mainstream wordt. Als het op grote schaal wordt toegepast, hoe ziet het slimme huis er dan uit?

Praktisch en intuïtief

Consumenten zijn op zoek naar kosten- en energiebesparingen op hun bestaande thuissystemen. Ze willen ook de kracht hebben en in staat zijn om de huidige huisfuncties met groter gemak en op gegevens gebaseerde intelligentie te beheren.

Onder de snelgroeiende smart home-apparaten vallen dagelijkse systemen die huiseigenaren al beheren, zoals huisbeveiliging, rookmelders en verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC). Volgens een ander onderzoeksrapport van ABI wordt bijvoorbeeld verwacht dat de wereldwijde opbrengsten van slimme thermostaten in 2018 $ 600 miljoen zullen bedragen.

Regionale verschillen spelen een belangrijke rol bij de adoptie van apparaten. Volgens het rapport van ABI hebben Noord-Amerika en West-Europa grotendeels beveiligingscamera’s met ingebouwde bewegingssensoren aangenomen. In China stonden omgevingssensoren echter bovenaan de prioriteitenlijst van de consument vanwege bezorgdheid over de luchtkwaliteit.

Eenvoud zal ook de sleutel zijn tot wijdverspreide adoptie. Volgens Forbes: “Vroege smart-home-apparaten werden ontworpen met de hardcore doe-het-zelver in gedachten-complex om te installeren en te bedienen, en boordevol te veel functies.” De gemiddelde consument wil een gebruiksvriendelijk, maar geavanceerd systeem dat wordt ondersteund door professionele installatie, onderhoud en onderhoud.

Klaar voor transformatie

Smart Home-technologie en Internet of Things (IoT) worden nog steeds niet algemeen begrepen en geaccepteerd door reguliere consumenten. Zodra de technologie meer aanpasbaar en herkenbaar wordt, zal de vraag toenemen.

Hoewel de technologie nog in de kinderschoenen staat, heeft deze een aanzienlijk marktbewustzijn bereikt bij early adopters. Naar verluidt zullen geprojecteerde apparaten voor thuisgebruik de groei van smartphones of tablets in slechts een paar jaar overtreffen, zo blijkt uit een Business Insider BI Intelligence Report.

Het zal niet lang meer duren voordat een bredere acceptatie door de consument van thuisconnectiviteit wortel schiet en er kansen worden gerealiseerd die samenhangen met IoT-technologie.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag