Germontis
Image default
Aanbiedingen

Manieren om uw huis warm te houden deze winter

Als de temperaturen buiten beginnen te dalen, kunt u de verwarming in uw huis hoger zetten. Maar wist u dat er andere manieren zijn om uw huis deze winter warm te houden zonder dat uw energierekening stijgt? Lees verder en ontdek enkele eenvoudige en doeltreffende manieren om uw huis het hele seizoen lang gezellig te houden.

1. Laat de zon binnen. Open overdag uw gordijnen en jaloezieën om de zon binnen te laten schijnen. De zonnestralen helpen uw huis op natuurlijke wijze op te warmen. Sluit ze ’s nachts wel weer om de warmte binnen te houden.

2. Draai uw plafondventilator om. U beseft het misschien niet, maar uw plafondventilator kan u helpen uw huis warm te houden in de winter. Verander gewoon de richting van de bladen zodat ze met de klok mee draaien. Dit zal warme lucht van het plafond naar beneden duwen, in de rest van uw woonruimte.

3. Maak gebruik van tochtstoppers. Tocht kan veel warmte uit uw huis laten ontsnappen, waardoor het moeilijker (en duurder) wordt om het binnenshuis gezellig te houden. Om tocht te voorkomen, plaatst u tochtstoppers onder deuren en ramen. Je kunt zelfs je eigen tochtstoppers maken met een oude sok gevuld met rijst of bonen!

4. Leg meer lagen beddengoed. Een extra laag (of twee) dekens kan een groot verschil maken om ’s nachts warm te blijven. U blijft niet alleen lekker warm onder de dekens, maar u bespaart ook geld op uw verwarmingsrekening door de thermostaat laag te houden terwijl u slaapt.

5. Zet de openhaard aan. Nu de gasprijzen door het plafond schieten, zullen we moeten zoeken naar andere manieren om het huis te verwarmen. Een goed alternatief voor de centrale verwarming, is de open haard! Het zorgt niet alleen voor veel warmte, maar het is ook nog eens erg gezellig. Het enige wat je hoeft te doen is haardhout kopen op www.123natuurproducten.nl en jouw huis is binnen no-time heerlijk warm.