Germontis
Image default
Zakelijk

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een dakraam?

Veel mensen hebben een zolder waar een nieuwe raam geplaatst moet worden. Door het dakraam komt er meer licht in de kamer en geeft het de kamer een fijnere uitstraling. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten bij het plaatsen van een dakraam.

Aanpassingen

Meestal zitten er al balken in het dak. Dit is voor de vakman en voor jou zelf het meest handig. Op deze manier kun je een dakraam kiezen die er precies tussen past. Hiermee bespaar je veel geld en tijd. Het is namelijk een grote klus om al die aanpassingen te doen aan de dakconstructie. Soms is het niet mogelijk om het raam er tussen te plaatsen, dan kunnen de experts er uiteraard voor zorgen dat er gewoon een raam komt.

Het kan ook dat je geen zicht hebt op de balken in het dak. Dan kan de monteur altijd even langskomen om je te adviseren. Samen kom je dan tot een overeenstemming en eventueel komen er dan aanpassingen aan het dak. 

Positie

Je wilt graag een dakraam plaatsen, maar denk dan wel goed na over de positie en de hoogte van het dakraam. Je wilt natuurlijk wel kunnen genieten van het uitzicht, dus kies de goede hoogte. Plaats het dakraam ook  niet te hoog, dan kan je niks meer zien van de straten. Zorgen voor een goede verhouding. Zonlicht valt het beste in huis als je het dakraam op de goede hoogte plaatst. 

Raamdecoratie

Je kan ook kiezen voor een raamdecoratie. Dit kan zowel voor de binnen als de buitenzijde. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor warmteverwering of verduistering. Ook kan je door het dakraam last krijgen van insecten. Hiervoor heb je een insectenwering. Dit helpt tegen de verschillende insecten. Een echte aanrader!  Dit zijn allemaal extra keuzes die kunnen komen kijken bij het kiezen van een dakraam. Natuurlijk is raamdecoratie niet verplicht als je een dakraam laat plaatsen.