Germontis
Image default
Bedrijven

Zo wordt het familie uitje naar Giethoorn onvergetelijk

Wat is er nu leuker dan een familie uitje organiseren? Of je nu met je gezin op stap gaat of met de hele familie. Een bezoek aan Giethoorn is leuk voor jong en oud. Je kunt in het veendorp in Overijssel een punter huren. Vrijwel al het vervoer gaat er namelijk over het water. Een boot huren in Giethoorn geeft je de gelegenheid om Giethoorn van een heel mooie kant te bekijken, namelijk vanaf het water. De punters zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Ben je met een groter gezelschap dan kun je uiteraard meerdere boten reserveren. Doe dit wel ruim van tevoren. Zeker in het hoogseizoen is het vaak erg druk. Boten zijn dan vaak allemaal al besproken op de dag van je bezoek. Het zou jammer zijn als het geplande vaartochtje over het water niet kan doorgaan. 

Giethoorn heeft veel te bieden

Giethoorn telt maar iets meer dan 2.000 inwoners. Maar het dorp is bijna helemaal ingesteld op het toerisme. Dit is dan ook veruit de belangrijkste bron van inkomsten. Naast de verhuur van boten zijn er ook een aantal musea en andere leuke bezienswaardigheden. Je kunt je bezoek aan het dorp dus combineren en er op die manier een gevarieerd dagje uit van maken. Afsluiten met een heerlijk diner in of nabij Giethoorn is uiteraard ook mogelijk. Ook hiervoor is het aan te raden om ruim van tevoren te reserveren. 

Regel de boothuur gemakkelijk via internet

Lijkt het je leuk om met de hele familie Giethoorn te bezoeken? Reserveer dan nu alvast één of meerdere boten bij de Punterwerf. Op de website vind je hiervoor het handige formulier. Je boeking wordt bevestigd per e-mail. Zodra je die hebt ontvangen kun je er vanuit gaan dat er een boot of meerdere boten voor jullie klaar liggen. Na een korte instructie over de bediening van de elektrische punterboot kunnen jullie meteen het water op.