Germontis
Image default
Aanbiedingen

Beveilig je aanhanger

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je bezittingen gestolen kunnen worden. Het is dus belangrijk om je bezittingen goed te beveiligen. Dit is dus dan ook voor belang bij je aanhanger. Dit kan je op allerlei verschillende manieren doen, maar de meest gebruikte manier is een aanhanger disselslot. Nu heb je ook nog eens een aantal verschillende aanhanger disselsloten. Hier lees je welke disselsloten er verkrijgbaar zijn voor je aanhanger of caravan en welke je aanhanger of caravan het beste kunnen beveiligen. 

Disselslot voor aanhanger

Zoals je weet kan je een aanhanger op meerdere manieren beveiligen en op slot zetten. Disselsloten zijn een van de meest effectieve manier om je aanhanger te beveiligen, maar welk type disselslot moet je dan gebruiken.
Dit zijn de disselsloten die verkrijgbaar zijn

  • Onderbouw disselslot

  • Koker disselslot

  • Schuif en beugelsloten

Natuurlijk hebben deze varianten allemaal hetzelfde doeleinde en dat is het voorkomen dat je aanhangwagen ongewenst aangekoppeld kan worden. Het slot wat het makkelijkst in gebruik is, is het onderbouw disselslot. Deze monteer je namelijk eenmalig onder de koppeling en die kan je daar laten zitten. Het is dus een kleine handeling om je aanhanger op slot te zetten en hem weer van het slot te halen. Ook een koker disselslot is erg handig deze zijn universeel en bijna op iedere koppeling te gebruiken. Een koker disselslot schermt de volledige koppeling af en zo kan je de aanhanger dus niet ongewenst aankoppelen. 

Disselsloten caravan

Eigenlijk zijn er voor caravans geen speciale disselsloten. Dit komt omdat het onderstel van een caravan hetzelfde is als die van een aanhanger. De koppeling is dan dus meestal ook hetzelfde waardoor hetzelfde slot ook passend is. Wel wordt een caravan vaak uitgerust met een stabiliteitskoppeling, deze heeft dan weer zijn eigen passend disselslot, deze zijn ook verkrijgbaar met het SCM keurmerk. 

Sloten keurmerk

Door een groep van verzekeraars is er speciaal voor aanhanger en caravan sloten een keurmerk ontwikkeld. Dit is het SCM keurmerk. Het keurmerk is bedoeld voor mensen die hun caravan of aanhanger willen verzekeren tegen diefstal. Mocht je dit willen doen dan is de kans groot dat de verzekering je verplicht om een SCM gekeurd disselslot op je aanhanger of caravan te plaatsen. Dit omdat er uit onderzoek is aangetoond dat wanneer je aanhangwagen voorzien is van zo’n slot de kans op diefstal aanzienlijk afneemt. Je kan ook een SCM gekeurd slot op je aanhanger plaatsen zonder een verzekering af te sluiten, dit omdat je dan ook zeker weet dat je een goed disselslot op je aanhanger hebt zitten. 

Meer weten over een disselslot voor aanhangwagens

Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment van verschillende disselsloten. Mocht je nog vragen hebben of graag advies krijgen over een disselslot, neem dan contact op met Aanhangwagendirect.nl ze helpen je graag bij het kiezen van het juiste disselslot voor jouw aanhanger of caravan. Zo kun jij straks met een gerust hart je kluswerkzaamheden uitvoeren, of lekker met je caravan op vakantie gaan en deze overal zorgeloos te kunnen parkeren.  

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/