Germontis
Image default
Aanbiedingen

De beste verpakkingsmaterialen voor kwetsbare producten

De verpakking van een product is zeer belangrijk, omdat een verpakking de producten onder andere beschermt tijdens de verzending. Niet alle producten zijn echter even kwetsbaar. Voor sommige producten heeft u dan ook een nog stevigere verpakking nodig dan voor andere producten. Hoe kunt u kwetsbare producten nu het best beschermen? Hiervoor geven we u een aantal handige tips.

 

Tip 1: Gebruik luchtkussen enveloppen

Om te beginnen is het geen slecht idee om luchtkussen enveloppen te gebruiken indien u kwetsbare spullen wilt verzenden. Dit zijn enveloppen met daarin enkele luchtkussens. Deze luchtkussens zorgen ervoor dat het voorwerp dat u wilt verzenden geen harde klappen te verduren krijgt. Luchtkussen enveloppen zijn niet groter dan de opening van de brievenbus. Ze zijn zeer geschikt om kleinere kwetsbare voorwerpen in te vervoeren. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan sieraden als oorbellen, maar ook aan bijvoorbeeld USB-sticks. Zo zijn er tal van verschillende voorwerpen die u efficiënt kunt verzenden door middel van luchtkussen enveloppen.

 

Tip 2: Bubbeltjesfolie

Nog een manier om producten te beschermen is door middel van bubbeltjesfolie. De werking hiervan is vergelijkbaar met die van luchtkussen enveloppen. Met bubbeltjesfolie kunt u producten zelf inpakken en vervolgens in bijvoorbeeld een kartonnen verzenddoos plaatsen. Bubbeltjesfolie is niet duur en toch een bijzonder efficiënt middel om producten mee te beschermen.

 

Tip 3: Kies voor kwaliteit

Welk soort verpakkingsmateriaal u ook kiest, het is zeer belangrijk om voor kwaliteit te gaan. Er zijn veel aanbieders waar u uit kunt kiezen als u verpakkingsmateriaal nodig heeft. Belangrijk is om uw producten op een goede manier te verpakken. Klanten mogen niet het idee krijgen dat u maar voor de meest goedkope oplossing bent gegaan. Men zal dan al snel het idee krijgen dat ook de producten zelf niet veel soeps zullen zijn. Dat is natuurlijk iets wat u het liefst niet wilt hebben. Bovendien is het ook zeer belangrijk dat producten goed beschermd worden en wilt u niet te veel risico lopen. Neem dus de tijd om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op die manier weet u zeker dat u goed verpakkingsmateriaal heeft en dat is zeer belangrijk als u producten wilt verzenden.

 

https://blokpackaging.com/