Germontis
Image default
Zakelijke dienstverlening

De definitie van fulfilment

Wat doet een fulfilment?

De laatste jaren willen steeds meer mannen en vrouwen voor zichzelf gaan werken. Ze willen niet meer onder een baas werken, maar hun eigen baas zijn. Er zijn ook veel vrouwen die, als ze noodgedwongen thuis komen te zitten, omdat ze kinderen hebben gekregen, niet stil kunnen zitten. Dat klinkt gemakkelijker dan dat het in de praktijk is. Veel mannen willen voor zichzelf als klusser beginnen. Dat doen ze vaak binnen hun eigen vakgebied waarin ze in de loop van de jaren veel ervaring hebben opgedaan. Bij vrouwen ligt dat anders. Het overgrote deel van de vrouwen die vanuit huis werken, hebben een webshop waarop ze producten verkopen. U moet zich echter eerst goed voorbereiden voordat u met een webshop kunt starten. Laat u eerst goed informeren waaraan u allemaal moet voldoen. Daarnaast kan het op den duur belangrijk zijn om een bedrijf te vinden die gespecialiseerd is in fulfilment. Surlogic is daar een voorbeeld van.

Het starten van een webshop

U moet er eerst goed over nadenken waarom u een webshop wilt opzetten. Het kan zijn dat u een goed idee heeft en een goed product dat u wilt verkopen. Een webshop heeft een paar belangrijke voordelen. Het is veel goedkoper online te verkopen dan door het gebruik van een fysieke winkel. Bij een winkel heb je een pand nodig dat je moet huren. Door gebruik te maken van uw webshop kunt u de producten over de hele wereld aanbieden. U heeft alleen een internetverbinding nodig om uw webwinkel te kunnen beheren. De locatie is niet belangrijk.
Hoe moet u starten met een eigen webshop? Op de eerste plaats is het belangrijk dat u zich laat inschrijven bij KvK. Voordat u naar het KvK gaat, moet u een goede en pakkende naam hebben die gemakkelijk te onthouden is. Het is ook gemakkelijk dat u zorgt voor een zakelijke rekening, zodat u uw privé van het zakelijke kunt scheiden. Het is belangrijk dat u kijkt of u misschien een aansprakelijkheidsverzekering nodig heeft. Mag u in de gemeente waar u woont een eigen webshop starten of heeft u een vergunning nodig? Kijk ook na hoe het zit met uw administratie. Hoe moet u uw boekhouding bijhouden? Moet u btw-aangifte doen? Dat zijn dus voorbeelden die u vooraf aan het opzetten van een webshop bekeken moet hebben.

Het starten van de webshop

Het is belangrijk dat u een goede website heeft waarbij eventuele potentiële klanten snel op uw website terecht komen. Daarom moet je hoog in Google staan. Het hebben van een goede website is van groot belang. Het maken van een goede website is een vak apart. U kunt beter zelf niet de website maken, maar deze uitbesteden aan een expert. Het kost natuurlijk geld want een webdesigner werkt natuurlijk niet voor niets. De website moet mooi, maar vooral ook snel zijn. Een potentiële klant haakt snel af bij een trage website. Op de website moet u, als deze klaar is, producten kunnen toevoegen en verwijderen. Ook de prijzen moeten door u kunnen worden aangepast. Voor de klant moet het eenvoudig zijn om een product te bestellen, maar ook, als het niet bevalt, om terug te sturen. Alle mogelijke betaalmogelijkheden moeten op de website staan. Is de website klaar dan kunt u de producten die u in voorraad heeft online gaan verkopen. In het begin kunt u dat allemaal wel zelf regelen. Wordt er een product verkocht dan moet u dat inpakken, adresseren en naar de post brengen. In het begin kunt u ook nog wel de teruggestuurde producten verwerken. Wanneer u echter succes krijgt, komt u op een punt dat u het allemaal zelf niet meer kunt bijhouden. Dat is dan het moment om te gaan praten met een e-fulfilment servicebedrijf. Het e-fulfilment servicebedrijf Surlogic neemt alle logistieke handelingen van u over. Ze zorgen voor de voorraad, het bestelde product versturen en ook weer eventueel teruggestuurde producten verwerken. Wanneer u beiden het tijdens het gesprek eens kunnen worden dan zult u zich bezig kunnen houden met de website en dergelijke. De website van de webshop wordt gekoppeld aan het e-fulfiment servicebedrijf. Zodra er een aankoop is, ziet het e-fulfilment servicebedrijf dat ook op hun scherm. Ze pakken het dan in, adresseren het en zorgen ervoor dat het snel met de post verstuurd wordt. Door deze manier van werken kunnen de bestellingen 24/7 doorgaan. Wilt u er zeker van zijn dat uw producten snel en goed worden verstuurd, neem dan contact op met het Surlogic e-fulfilment servicebedrijf. De omzet zal stijgen, omdat een bestelling bij Surlogic 24/7 wordt verwerkt. U kunt zelfs op vakantie gaan en de bestellingen zullen gewoon doorlopen.