Germontis
Image default
Vervoer en transport

Verbouwen of verhuizen?

Verbouwen of verhuizen?

U bent niet meer helemaal tevreden over uw woning en/of u wilt meer ruimte? Er zijn 2 opties. Verbouwen of verhuizen. De keuze tussen de twee is niet eenvoudig. Er spelen veel factoren mee die invloed hebben op de keuze tussen verbouwen of verhuizen. In dit artikel meer over welke afwegingen u moet maken als u denkt over verhuizen of verbouwen en een aantal tips.

Woonplek

Het eerste om over na te denken is de plaats waar u woont. Woont u hier met plezier of zou u liever ergens anders wonen? Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een gezinsuitbreiding aankomt, maar de plek waar u op dat moment woont niet geschikt is voor kinderen. Waarschijnlijk is het dan beter om te kiezen voor verhuizen dan verbouwen. Woont u echter met plezier op de plek waar u nu woont? Dan kan verbouwen misschien een optie zijn, mits uw huis voldoet aan uw wooneisen (hier komen we later nog op terug). Het is dus zaak om na te gaan of u met plezier woont in uw huidige woonplaats. Is dit niet het geval? Dan is het misschien toch zaak om verhuisopties te bekijken.

It’s all about the money

Verhuizen of verbouwen is natuurlijk niet gratis. Aan allebei zitten kosten verbonden. Bekijk dus goed uw financiële mogelijkheden, voordat u aan 1 van de 2 begint. Verbouwen heeft wel een voordeel. U kunt dit namelijk ook met wat minder budget uitvoeren. U hoeft namelijk niet in 1 keer een enorme verbouwing te doen. Een verbouwing kunt u geleidelijk aanpakken. Zo bent u niet in 1 keer een hele berg geld kwijt. Het nadeel van verhuizen is dat, tenzij u een groot budget heeft, u eerst uw huidige huis moet verkopen. Daarbij is het nieuwe huis vaak duurder. Zeker als u meer ruimte wilt in uw woning. Zoek dus eerst goed uw financiën uit, laat u adviseren door een expert en kijk daarna naar de mogelijkheden.

Uw wensen

Wat erg belangrijk is om rekening mee te houden tijdens het overwegen tussen verbouwen of verhuizen is dat uw wensen centraal staan. Zorg er dus voor dat u uw woonwensen goed op een rijtje hebt. Hierdoor weet u al erg snel wat de beste keuze is voor u (mits u het zich kunt veroorloven natuurlijk). Denk bij woonwensen bijvoorbeeld aan in welke woonplaats u zou willen wonen, hoe groot uw tuin moet zijn, of u überhaupt een tuin wilt, hoeveel slaapkamers de woning moet hebben etc. Door dit goed op een rijtje te hebben weet u al snel of u liever verhuist of blijft. Als uw huidige woning niet aan de meeste of juist wel aan de meeste woonwensen voldoet is de keuze snel gemaakt. De keuze is echter moeilijker als uw woning er tussenin valt. Het is dan erg belangrijk om de mogelijkheden op een rijtje te hebben. De keuze komt dan namelijk aan op de beschikbare mogelijkheden en uw mening, want zoals gezegd uw wensen staan centraal.

Heb je toch besloten om te gaan verhuizen en wil je een verhuisbedrijf inschakelen? Neem dan eens een kijkje op de website van Verhuisbedrijf Snelle Jongens uit Den Haag. Dit verhuisbedrijf is beoordeeld als beste verhuisbedrijf van Den Haag en dat voor een scherpe prijs.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/