Germontis
Image default
Vervoer en transport

Zo sluit je LED verlichting aan op de aanhanger!

Installeren van LED verlichting op een aanhanger is een eenvoudige klus die je zelf uitvoerbaar zijn met de juiste gereedschappen en kennis. Het vervangen van traditionele verlichting door LED verlichting op uw aanhanger heeft verschillende voordelen, zoals een langere levensduur, minder stroomverbruik en een betere verlichting. Hieronder vind je meer informatie over hoe het installeren van LED verlichting aanhanger precies in zijn werk gaat.

Stap voor stap handleiding voor het installeren van LED verlichting op een aanhanger

Om verlichting aanhanger d.m.v led verlichting zo duidelijk mogelijk te beschrijven, is een stappenplan een goed idee. Hieronder geven we je dan ook een opsomming om deze klus te doen slagen!

  • Controleer de specificaties van de LED verlichting en de aanhanger om te bepalen welk type bekabeling nodig is.
  • Verzamel de benodigde gereedschappen, zoals kabels, kabelschoenen, soldeerbout en elektrische tape.
  • Verwijder de oude verlichting en bepaal waar de nieuwe LED verlichting moet worden geïnstalleerd.
  • Verbind de rode kabel van de LED verlichting met de positieve kabel van de aanhanger en de zwarte kabel van de LED verlichting met de negatieve kabel van de aanhanger.
  • Bedek de verbindingen met elektrische tape om ze waterdicht te maken.
  • Test de LED verlichting voordat u deze op de aanhanger bevestigt.
  • Monteer de LED verlichting op de aanhanger en sluit de stekkers aan.

Voor- en nadelen van LED verlichting plaatsen op de aanhanger

Zoals je kon lezen in de inleiding zorgt deze keuze voor een langere levensduur, minder stroomverbruik en simpelweg betere verlichting. Helaas zijn er ook enkele nadelen verbonden aan deze keuze. Zo is LED verlichting hoger in aankoopprijs en vereist deze installatie de nodige elektrotechnische kennis. Uiteraard zorgt het minder stroomverbruik dat je op termijn minder gaat betalen. Voor je aanhanger is LED verlichting dan ook een investering op midden- en lange termijn.

Kortom, ben jij op zoek naar verlichting voor je aanhanger? Twijfel dan niet een bestel LED verlichting. Zoals we hierboven beschreven, is dit een optie met tal van voordelen. Uiteraard zijn er ook enkele nadelen, maar die vangen de producten moeiteloos op! Naast het stappenplan is altijd best om een professional te raadplegen indien je twijfelt bij plaatsing. Uiteraard is er voldoende informatie en instructievideo’s beschikbaar op google, die je door middel van visuals helpen bij installatie. Moest je nog vragen hebben over LED verlichting op een aanhanger of over een verdere plaatsing, is het altijd mogelijk om je vragen te stellen aan de klantendienst van een aanhangeronderdelen shop!