Germontis
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kan je allemaal doen met bijenwas?

Bijenwas is een stof die, net als honing, door bijen wordt geproduceerd. Het is de stof waaruit bijen de honingraten produceren. Naast deze functie als honingraatstof voor bijen, is bijenwas ook voor de mens een interessant product. Het is dan ook geschikt voor meerdere soorten toepassingen. Zo wordt het onder andere gebruikt voor kaarsen, lippenbalsems, crèmes, zeep en als poetsmiddel. Bijenwas mag dus met recht een zeer veelzijdig product worden genoemd. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor honing. Alhoewel sommige mensen niet zo gek zijn op bijen, zijn deze bijzondere insecten wel degelijk van waarde voor de mens. In dit artikel ontdek je wat je allemaal kan doen met bijenwas.

Bijenwas kaarsen

Een van de meest voorkomende toepassingen van bijenwas, zijn bijenwas kaarsen. Dat komt door de vele voordelen die deze kaarsensoort met zich meebrengt. We zetten er graag drie voor je op een rij.

Een natuurlijk product

Ten eerste is bijenwas een natuurlijk product. Wanneer je dit verbrandt, komen er dan ook weinig tot geen schadelijke stoffen vrij. Bovendien wordt bijenwas op een verantwoorde manier geproduceerd. In tegenstelling tot veel andere producten, is een dergelijke productie niet schadelijk voor het milieu.

Een lange levensduur

Daarnaast hebben bijenwas kaarsen een behoorlijk lange levensduur. Zeker wanneer je het vergelijkt met kunstmatige kaarsen. Dat komt doordat bijenwas kaarsen minder snel heet worden bij het opbranden. Dit maakt bijenwas zeer geschikt om te gebruiken als stof voor kaarsen.

Een natuurlijke vlam

Op de derde plaats levert een kaars die gemaakt is van bijenwas een mooie natuurlijke vlam op. Dit soort vlammen zijn doorgaans mooier en rustgevender dan kunstmatig gecreëerde vlammen. Op die manier geeft je kaars niet alleen licht en warmte, maar ook de nodige rustgevende sfeer. Dit wordt bovendien versterkt door de geur die een kaars van bijenwas afgeeft. Deze geur versterkt de rustgevende sfeer. Zo komen al je zintuigen heerlijk tot rust na een drukke dag.

Bijenwas verzorging

Naast de kaarsen zijn er ook verzorgingsproducten beschikbaar die zijn gemaakt van bijenwas. Denk aan crèmes, zepen en lippenbalsems. Bijenwas heeft een verzorgende werking voor de huid. Dit maakt de verschillende cosmetica producten die gemaakt zijn van bijenwas zeer geschikt om het huidherstel te bevorderen. Daarnaast kun je bijenwas natuurlijk ook gewoon gebruiken als extra bescherming bij het voorkomen van huidschade. Bijenwas werkt daarnaast ook goed voor de verzorging van de lippen.

Schoonmaken met bijenwas

Tot slot is bijenwas ook zeer geschikt om mee schoon te maken. De stof neemt vuil goed op en geeft bovendien een mooie glans aan je spullen. Daarnaast zorgt bijenwas ook voor een beschermlaag. Hiermee kun je vlekken voorkomen.

Conclusie

We kunnen wel stellen dat bijenwas een geweldig natuurproduct is. Zo kun je er kaarsen mee maken, jezelf mee verzorgen en je huis mee schoonmaken.