Germontis
Image default
Hobby en vrije tijd

Old Amsterdam Cheese Store: een winkel voor echte kaasfanaten

Ben jij een echte kaasfanaat? Loopt het water je in de mond als je ook maar kaas ruikt? Wacht dan niet langer en bezoek de Old Amsterdam Cheese Store in Amsterdam. De naam zegt het al: een winkel met alleen maar kaas. Wanneer je de winkel binnenkomt ruik je al de heerlijke geur van de verschillende kazen. We hebben er ook regelmatig wijnproeverijen, waar je uiteraard een stukje kaas bij krijgt. Onze winkel ligt op drie locaties midden in het centrum van Amsterdam: Damrak, Singel en Damstraat. We hebben ook een webshop waar je ook vanuit het buitenland de kazen kunt kopen.

Geschiedenis

In maart 2013 hebben wij voor het eerst de deuren geopend en hebben sindsdien al verschillende prijzen gewonnen. We zijn de eerste merkkaaswinkel in de wereld die internationaal kaassouvenirs verkopen. Deze souvenirs doen je denken aan de Gouden Eeuw van 1602 tot 1672, toen de Nederlanders bekend werden door de handel. Het feit dat de kazen als souvenir in souvenirverpakkingen worden verkocht maakt onze winkel dus echt uniek.

Wat is Hollandse kaas eigenlijk?

Als je aan een Nederlander vraagt wat Hollandse kaas is, krijg je altijd verschillende antwoorden. Vaak zegt men dat het een milde kaas is, zoiets als Goudse kaas. Andere mensen zeggen dat de Old Amsterdam Cheese (de kaas met zwarte korst) de enige typisch Hollandse kaas is. We verkopen niet alleen maar kaas, maar we zijn een familiebedrijf geïnspireerd door de Gouden Eeuw.

Kaas- en wijnproeverijen

Regelmatig worden er in onze Cheese Store Amsterdam kaas- en wijnproeverijen gehouden. Voor de echte kaaslovers is dit echt een must-do! Kom te weten hoe kaas gemaakt wordt en je leert hoe je de verschillen kunt herkennen tussen de kazen. Bij de kaas krijg je een bijpassende wijn die speciaal door onze sommeliers zijn uitgezocht want dan komt de kaas pas echt goed tot zijn recht. De kaasproeverij vindt plaats in de speciale proeverij-ruimte. De proeverij duurt ongeveer een uur en is ook geschikt voor groepen tot 50 personen. Reserveer via deze website of via een van onze winkels.

Cheese Store Amsterdam: leuk voor de toerist

Nederland staat natuurlijk bekend om de Hollandse kaas. Wie dus vanuit het buitenland een weekendje naar Amsterdam gaat moet daarom ook echt in onze winkel geweest zijn. Zoals gezegd zijn de kazen verpakt als souvenir, wat het leuk maakt voor een toerist om dit te kopen. Naast kaassouvenirs verkopen we ook dingen als chutney, speciale kaasmessen, kaasschaven, tasjes of sleutelhangers. Een echt aandenken aan Nederland en Amsterdam, of neem ze mee voor vrienden of familie. Alle kazen van deze winkel mogen meegenomen worden in het vliegtuig. Ze zijn namelijk gemaakt van gepasteuriseerde melk en zijn beschermd in vacuüm-gesealde verpakkingen. Wie in Amsterdam is mag onze winkel echt niet missen. Zeker als je een echte kaasfanaat bent moet zeker een kijkje gaan nemen! Onze kaasproefmeesters staan graag voor je klaar.

https://oldamsterdamcheesestore.com/