Germontis
Image default
Zakelijk

De voordelen van een kanteltafel

Een kanteltafel is een voorzetstuk van een heftruck waarmee het vorkenbord geheel rond kan worden gedraaid. Hierdoor is het mogelijk om elementen aan alle zijden te kunnen bewerken. Zulke tafels worden voornamelijk ingezet in prefab processen om bijvoorbeeld dak- of wandelementen te bewerken. Het te bewerken element kan al binnen veertig seconden worden omgedraaid. Daarnaast kunnen alle formaten elementen worden omgedraaid met deze tafel, tot een maximale lengte van 24 meter en een maximale breedte van 5 meter. Kanteltafels zijn dus voorzetstukken die het prefab proces kunnen vereenvoudigen en versnellen.

Voorkom overbelasting

Een kanteltafel is een enorm handige toevoeging binnen de branche. Doordat het voorzetstuk de onderdelen kan draaien, scheelt dit enorm veel fysieke belasting. Hierdoor worden mogelijke verkeerde of te zware bewegingen voorkomen. Bovendien zorgt het stuk ervoor dat je snel meerdere zijden van een element kunt bewerken of bekleden. Dit scheelt weer tijd. Eigenlijk zitten er dus alleen maar voordelen aan deze krachtige kantelaar. Mocht je vaak werken met elementen die niet binnen bovengenoemde afmetingen vallen? Geen zorgen, want dan kun je contact opnemen om de mogelijkheden voor maatwerk te bespreken met de specialist.

Een oplossing voor zware onderdelen

Wanneer je veel werkt met zware producten of onderdelen, ben je op zoek naar manieren om het werk minder belastend te maken. Zowel voor de medewerkers als voor de machines zelf. Hierdoor is het interessant om te kijken naar oplossingen zoals in dit artikel genoemd. Zelfs onderdelen die doorgaans lastig te tillen zijn, kunnen door dit stuk makkelijk getild en gedraaid worden.