Germontis
Image default
Eten en drinken

Dingen die u moet weten over pootaardappelen

Als u een boer bent en aardappelen op uw boerderij wilt telen, zijn er verschillende dingen die u moet weten voordat u met het project begint. Er zijn verschillende soorten aardappelen die op verschillende manieren en in verschillende klimaten worden geteeld.

Als u pootaardappelen op uw boerderij wilt telen, moet u pootaardappelen kopen en deze planten zodat ze zichzelf kunnen repliceren. Maar voordat we op die informatie ingaan, beginnen we bij de basis.

Wat zijn pootaardappelen?

Het eerste dat in je opkomt als je de naam pootaardappelen hoort of leest, is misschien dat dit aardappel zaden zijn die in de grond kunnen worden gezaaid, maar dat is niet zo! Pootaardappelen zijn geen zaden, maar knollen die kunnen worden gebruikt om nieuwe aardappelen te laten groeien. De aardappelen die deze knollen produceren, zijn de exacte kopie van hun ouders aardappelen.

Pootaardappelen worden gebruikt voor herbeplanting, zodat ze meer aardappelen voor u kunnen produceren. Je kunt zeggen dat deze aardappelen zelf ook als zaden werken en vandaar de naam.

Waarin verschillen pootaardappelen van gewone aardappelen?

Pootaardappelen verschillen van gewone aardappelen op een manier dat ze vegetatief of aseksueel worden vermeerderd. Deze aardappelen zijn erg identiek aan hun ouders aardappelen; je kunt ze een idem kopie noemen. Gewone aardappelen hoeven niet per se een exacte kopie van hun ouders te zijn. Pootaardappelen worden ook nooit behandeld met kiemremmers.

Ze worden ook wel gouden knollen genoemd en worden gerekend tot de nachtschadefamilie. Hun teelt, selectie en verwerking is heel anders dan die van gewone aardappelen. Ze zijn kleiner in het veld in vergelijking met gewone aardappelen en dit ondersteunt het feit dat ze meer knollen maken dan gewone aardappelen. Hierdoor heeft u in een mum van tijd een verhoogde productie van pootaardappelen.

Een ander ding is dat je pootaardappelen op een lagere temperatuur moet bewaren. In tegenstelling tot gewone aardappelen overleven ze niet goed in warmere klimaten.

Waar kan ik pootaardappelen kopen?

Mensen vragen zich vaak af waar ze pootaardappelen van goede kwaliteit kunnen kopen. De beste manier is om ze rechtstreeks bij de boeren in uw omgeving te kopen. Als er bij u in de buurt geen boeren voorziening is, dan kunt u deze in Nederland ook online kopen. Een van de winkels die voor een goede afwisseling zorgen, is Aardappelshop.

Onthoud altijd dat het kopen van pootaardappelen van goede kwaliteit altijd vruchtbaar zal zijn. Dit zorgt voor hogere opbrengsten van aardappelen en ze zullen ook beter smaken dan aardappelen van lage kwaliteit.

Wanneer pootaardappelen kopen?

Timing speelt een grote rol in alle aspecten van het leven en speelt ook een zeer essentiële rol in tuinieren. Het is beter dat u vroeg pootaardappelen koopt om te planten. De daadwerkelijke planttijd begint in maart, dus zorg ervoor dat je je pootaardappelen in maart bij de hand hebt om geweldige resultaten te behalen.

Echter, maart is de planttijd voor vroege aardappelen, sommige aardappelen kunnen tot april gepoot worden. Voor pootaardappelen is voorkieming erg belangrijk om het beste resultaat te krijgen.