Germontis
Image default
Aanbiedingen

Doet uw hond aan sleeën? Lees dan goed!

Doet uw hond aan sleeën? Lees dan goed!

We hebben allemaal wel eens jeuk, soms ook op minder prettige plekken. Ook je hond kan hier last van hebben. Het gevolg daarvan? Sleetje rijden. Al kan het er nogal grappig uitzien, dat is het voor jouw hond zeker niet. Zeker als de jeuk lang aanhoudt kan het een flinke last zijn. Je leest hier alles wat je erover moet weten!

Waar komt het vandaan?

Een hond heeft anale klieren, deze bevinden zich links en rechts van de anus. Hiermee produceren honden een afscheiding die zorgt voor geurtekens. Het kan voorkomen dat deze klieren verstopt of zelfs ontstoken raken. De oorzaak van de verstopte klieren kan zijn dat de hond last heeft van dunne ontlasting. Ondanks dat de klieren verstopt zijn, blijven ze wel afscheiding produceren. Aangezien de klieren niet worden geleegd, bereiden ze uit. De afscheiding wordt moeilijker met de tijd waardoor de anale klieren aan elkaar kunnen plakken. 

Symptomen van de klierproblemen

Klierproblemen zijn bij honden aan een aantal symptomen te herkennen. Deze symptomen zijn:
– Overmatig likken van de anusregio
– Sleeën
– Moeilijkheden met ontlasting
Het kan zijn dat de bewegingsdrang van je hond verminderd door de ontsteking of dat je hond het zitten vermijdt door de pijn. Uitwendig kan de ontsteking van de anale klieren herkend worden door roodheid en zwelling rond het anale gebied. De hond kan ook koorts oplopen als de ontstekingen al verdere zijn ontwikkeld.

Behandeling van de klierproblemen

Als je merkt dat jouw hond last heeft van zijn anale klieren is het aan te raden contact op te nemen met de dierenarts. Daar zal de dierenarts oordelen over de nodige behandeling. Dit kan bijvoorbeeld een zalfje of een antibiotica kuur zijn. Er is een optie dat de ontsteking heeft geleid tot abcessen. In dat geval kan het nodig zijn om een chirurgische ingreep te doen. Als je er nog op tijd bij bent raden wij aan om je hond zelf te behandelen met zalf voor anaalklieren hond. Dit natuurlijke verzorgingsproduct bevat ingrediënten zoals propolis, insectenvet, zink, calendula, hyaluronzuur en vitaminen en zorgt voor een effectieve verlichting van de symptomen.

 

https://nl.bellfor.info/