Germontis
Image default
Bedrijven

Een slotenmaker in Roermond verteld ons over verschillende soorten sloten

Er zijn verschillende soorten sloten op de markt, en we kunnen ons voorstellen dat je op een gegeven moment tussen de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog maken we je wegwijs in de wereld van sloten, waarbij we ons hebben laten adviseren door een slotenmaker in Roermond. Wij zorgen we dat jij het juiste slot vind waar je naar op zoek bent!

Ten eerste is een beetje voorkennis geen overbodige luxe. Een slot bestaat uit een slotkast, een schoot en een sluitplaat. Een slotkast is het gedeelte waar je de sleutel insteekt. De schoot is het gedeelte wat hierdoor in beweging komt. De sluitplaat is de uitsparing waarin de schoot valt.

Insteekslot

Dit is veruit het populairste slot, en vanzelfsprekend ook het heel veilig. Dit slot heeft twee verschillende schoten. De eerste valt in de sluitplaat is er een enkele keer met de sleutel gedraaid wordt. Het tweede schoot valt is de sluitplaat bij de volgende draai van de sleutel.

Oplegslot

Een oplegslot is vaak te zien in oudere woningen, en kent ook twee losse schoten. Echter is dit slot te openen met een schuifhendel op draaiknop. Dit maakt het tevens inbraakgevoeliger. Een oplegslot is door een lokale slotenmaker in Roermond gemakkelijk te vervangen door een insteekslot, wat inbrekers sneller afschrikt.

Meerpuntssluiting

Een van de nieuwste typen sloten is de meerpuntssluiting. Het slot zit in de binnenkant van de deur bevestigd, maar er zijn verschillende schoten op meerdere locaties aanwezig. Bij het sluiten van het slot sluit de deur dus op meerdere plekken tegelijk. Dit maakt de meerpuntssluiting het veiligste slot in deze rij, maar wel enkel beschikbaar bij het plaatsen van een nieuwe moderne deur.

Penslot

Een penslot werkt met een kruissleutel. Door middel van twee metalen pinnen wordt de deur afgesloten. Alhoewel de techniek in dit slot niet heel modern is, heeft het zich wel een waardige plek in de woningmarkt verdient. De metalen pinnen zijn namelijk heel sterk, en moeilijk kapot te maken.

Raamboom

Dit slot is eigenlijk een extra slot, en bevind zich aan de binnenkant van je deur. Door een hendel te draaien schuift een metalen pin een geplaatste kom in. Alhoewel deze sloten gemakkelijk te plaatsen zijn, verkleinen ze je inbraakgevoeligheid enorm. Een echte (goedkope) aanrader dus!

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/