Germontis
Image default
Bedrijven

Een waardig afscheid, en een waardig monument

Afscheid nemen is altijd moeilijk. Maar, een waardig afscheid is wel zo gepast wanneer je net een dierbare bent verloren. U wilt een goed afscheid. En in geval van begrafenis wil je uiteraard een mooie steen met een mooie tekst. Wat moet u zich nu eigenlijk voorstellen bij die tekst? Het is wel zo dat u in de naam van een ander iets laat graveren boven de rustplaats, iets wat de overledene met zich mee zal dragen. Wat is de juiste tekst voor op een grafsteen? Bij Andersgedenkmonumenten vindt u veel mogelijkheden met betrekking tot grafmonumenten.

Wat zet je op een grafsteen?

Welke teksten zet u nu op een grafsteen? Wel, het is moeilijk om een specifiek antwoord te geven op deze vraag. Ieder persoon heeft een ander leven geleid, ieder persoon wordt door zijn dierbaren anders herdacht.
Een tip die wel van pas komt, houd het kort. Er hoeven geen lange zinnen op een grafsteen te staan. Het is juist belangrijk dat het monument in het kort, maar ook in krachtige termen een idee geeft van wie de overledene nu eigenlijk was. Het moet zo worden gerealiseerd dat de nabestaanden hier naar kunnen kijken, en dat zij vervolgens ineens weer op een krachtige manier herinnerd kunnen worden aan wie de overledene was.
U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tekst als: Liefhebbende opa, vader, man, vriend. Hier voegt u uiteraard nog een geboortedatum aan toe.

Een mooi monument bij andersgedenkmonumenten.

Andersgedenkmonumenten is opgericht als klein familiebedrijf in Capelle aan den IJssel. Het is inmiddels uitgegroeid tot een vertrouwd familiebedrijf dat het in huis heeft om monumenten te leveren en te vervaardigen. Of u nu denkt aan een eenvoudige, grotere klassieke of een eigentijdse aanpak. Het kan allemaal, zo kan er voor worden gezorgd dat iedereen een waardig monument bij zijn graf heeft.
Dit gaat van ambachtelijke en handgemaakte monumenten tot moderne monumenten en kunstzinnige gedenktekens. Daarbij kan er worden gedacht aan combinaties tussen allerlei soorten kleuren, vormen, symbolen, afbeeldingen, u kunt het zo breed niet bedenken. Dit zorgt er ook voor dat een monument specifiek gericht is op de persoon. U heeft geen gegeneraliseerd monument, maar echt een moment dat past bij de dierbare die zojuist is overleden. Echt een weergave van wie de persoon was en wat hij of zij belangrijk vond in het leven.

U kunt het gastenboek op de site raadplegen en de ervaringen van andere personen bekijken. Dit zijn pure en ongecensureerde meningen van klanten uit het verleden. Er is niets weggehaald, alles uit het hart geschreven. Zo kunt u kijken waar deze ervaringen op zijn gebaseerd, en of het voor u de juiste keuze is. Een ding is zeker, een perfect afscheid komt zo wel heel dichtbij.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/