Germontis
Image default
Bedrijven

Handige tips als je voor het eerst gaat kamperen

Spannend, je gaat voor het eerst kamperen! Wat voor anderen heel logisch is om bijvoorbeeld mee te nemen, is voor jou totaal onbekend. Daarnaast is het ook nog eens zo dat kamperen voor iedereen anders is. De benodigdheden die je nodig hebben verschillen dus ook per soort kampeervakantie. Wil je namelijk kamperen op een luxe camping of ga je liever de bossen in? Daarnaast speelt ook de tent een rol. Ga je bijvoorbeeld met de caravan of heb je de nieuwe rage ontdekt: de daktent met de bijbehorende ondertent? Dat er allerlei dingen komen kijken bij kamperen is nu wel duidelijk. In dit artikel lichten we de belangrijkste tips toe als je voor het eerst gaat kamperen.

Beter te groot dan te klein

Voor het eerst kamperen, dus wil je niet te veel tijd steken in kampeermiddelen. Fout! Dit is een van de grootste beginnersfouten als het gaat over kamperen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je een fortuin steekt in kampeermiddelen, maar het is belangrijk om de juiste grootte te kopen. Koop altijd een grotere tent dan dat je denkt nodig te hebben. Misschien denk je dat ruimte voor een luchtbed genoeg moet zijn, maar zitruimte of een ondertent is ook vaak prettig als het buiten begint af te koelen. Deze ondertent speelt vooral een rol als je een daktent hebt gekocht voor op je auto. Deze kun je in dat geval plaatsen aan de zijkanten van de auto, waardoor je meer ruimte creëert.

Plannen maken

Klinkt misschien heel logisch en hier zul je misschien ook wel in kleine mate over nadenken, maar het is belangrijk om je kampeervakantie te plannen. Plan niet alleen maar leuke uitjes, maar denk ook vooral na over het weer. Maak dus altijd een plan, die je achter de hand kan houden als het slecht weer is. Zo voorkom je dat je de hele dag in de ondertent van de daktent zit te koekeloeren. Kijk vooraf bijvoorbeeld naar bezienswaardigheden of musea in de omgeving en let ook op de weersverwachtingen. Hier kun je dan vooraf al rekening mee houden door tickets te kopen voor een museum of een andere dagactiviteit.

Slaapspullen

Als je kampeert hoef je niet primitief te leven. Investeer daarom ook bijvoorbeeld in een goed campingmatras, omdat het echt de moeite waard is. Je slaapt hierdoor beter, waardoor je meer energie hebt tijdens je vakantie en niet continue als een zombie over het terrein loopt.

https://www.daktentvakantie.nl/ondertent