Germontis
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van msds sheets

Als je ergens een stof of preparaat koopt dan zullen daar ongetwijfeld msds sheets bij toegevoegd worden. Het is namelijk verplicht om een msds sheet bij gevaarlijke stoffen te leveren. Maar waarom is dat verplicht en wat is het nut van msds sheets? In deze blog zullen wij dat proberen toe te lichten.

Wat zijn msds sheets nou eigenlijk

Voordat wij over de voordelen van msds sheets kunnen hebben is het eerst belangrijk om te weten wat precies een msds sheet is. Msds staat voor material safety data sheet, wat in Nederlands materiaal veiligheid informatie blad betekend. Het is verplicht om een msds bij gevaarlijke stoffen te leveren.  In Europa is er een verordening genaamd de REACH-verordening die de inhoud van de msds sheets bepaalt. Onder andere moet alle informatie omtrent het opslaan van de stof, het vervoeren van de stof en de identificatie van de gevaren van de stof. In totaal zijn er zestien rubrieken gevuld met allerlei informatie over de stof.

Waarom zijn msds sheets zo belangrijk

Een van de hoofd redenen waarom msds sheets zo belangrijk zijn is omdat je in een oogopslag de informatie die je nodig hebt kunt vinden. Dankzij de vaste structuur is het makkelijk om de juiste informatie te vinden. Bij een blootstelling aan een gevaarlijke stof is er vaak niet veel tijd om de juiste maatregelen te vinden. Daarom zijn msds sheets zo belangrijk. Een standaard structuur zorgt er voor dat je altijd de juiste informatie kunt vinden.

https://www.devibfabriek.nl/msds-material-safety-data-sheet/