Germontis
Image default
Tweewielers

Hoe u uw elektrische step waterdicht maakt (4 slimme tips + 9 aanpassingen)

Als je je elektrische step lang genoeg bezit, komt er een moment dat je ermee in de regen of sneeuw moet rijden. Voor mij zijn die dagen in ieder geval soms heel frequent.

Elektrische steps zijn enorm populair in het VK, de VS, Europa, Canada en vele andere locaties waar zowel regen als sneeuw vaak voorkomt, soms in het hele jaar. Aangezien steeds meer mensen steps als een echt vervoermiddel gebruiken, vooral op deze locaties, moeten ze goed voorbereid zijn om alle weersomstandigheden aan te kunnen.

De meeste moderne elektrische steps van tegenwoordig zijn waterbestendig, althans tot op zekere hoogte. Als je de afgelopen twee jaar een elektrische step hebt gekocht, is de kans groot dat deze prima tegen een stootje kan.

Maar zelfs moderne steps zijn verre van perfect. IP-classificaties voor vochtbescherming van 5 of hoger zijn nog steeds zeldzaam, zelfs bij de meest populaire steps.

Om nog maar te zwijgen van oudere modellen. Fabrikanten hadden nog steeds moeite om de elektrische step als een levensvatbaar vervoermiddel aan het publiek te presenteren, en waterbestendigheid had geen grote prioriteit.

Het maakt niet uit wat de elektrische step is, in welk jaar je hem hebt gekocht of zelfs voor de betaalde prijs zal hij niet volledig waterdicht zijn (er zijn er zelfs vandaag de dag nog maar een handvol).

Deze tips, die we hieronder in meer detail zullen beschrijven, zijn grotendeels afhankelijk van het model van de step. Sommige tips zijn niet specifiek van toepassing op uw step, maar veel zijn universeel en kunnen op vrijwel elke step worden toegepast.

Wat u moet weten

Maak uzelf vertrouwd met enkele belangrijke details die het waterdicht maken ervan gemakkelijker maken.

Het belangrijkste om te weten over uw elektrische step is de IP-classificatie. Deze informatie staat vaak in de handleiding. Zo niet, bekijk het dan in de complete gids over waterdichte elektrische steps, en als je het daar niet kunt vinden, neem dan contact met mij op of Google het.

Als er geen informatie beschikbaar is over de IP-classificatie van je step, is de kans groot dat deze niet erg waterbestendig is.

De IP-classificatie heeft twee cijfers, bijvoorbeeld ‘IP54’. We zijn geïnteresseerd in het tweede cijfer, of “4” in dit voorbeeld.

Simpel gezegd, hoe hoger het tweede cijfer, hoe waterbestendiger de step is.

4 is een redelijk goed waterbestendigheidsniveau, dat bescherming biedt tegen waterspetters, en het is de meest voorkomende klasse die steps met een IP-classificatie hebben. Alles boven de 6 is bijna echt waterdicht, maar die steps zijn zeldzaam en duur.

Dit is niet altijd het geval, maar het geld dat aan de step wordt uitgegeven, kan soms een indicatie zijn van het algemene kwaliteitsniveau van de step . Dit omvat vaak hoe goed de step waterdicht is.

Fabrikanten die goedkopere versies van populaire steps produceren, zijn niet zo detailgericht en hun producten zijn vaak minder beschermd tegen water. Als je dit weet, kun je een paar verrassingen besparen als je de step heel goedkoop hebt gekocht. Begrijp me niet verkeerd – ik ga zelf vaak voor de goedkoopste versie van iets dat eruitziet alsof het van behoorlijke kwaliteit is, maar soms eindig ik met een stuk rommel.

Houd er rekening mee dat elektrische steps, zoals al het andere, raken ze na verloop van tijd versleten en kan het voor hen gemakkelijker worden om schade op te lopen. Zelfs als je nooit met je step door de regen rijdt, kan deze toch roesten door de vochtigheid in de lucht.

Waarom zou je je step waterdicht moeten maken?

Er zijn twee belangrijke redenen, en ze zijn allebei bijzonder goede redenen als je in een nat klimaat leeft.

De eerste is om de elektronica en de interne werking van de step te beschermen tegen waterschade en kortsluiting. Dit zijn de onderdelen die het meeste risico lopen door onbedoeld contact met water.

De tweede is corrosie. Als er ergens water vast komt te zitten waar het niet in je step hoort te zitten, zal het gaan roesten en roest veroorzaken.

Om dat allemaal te voorkomen, moeten we onze steps meestal verder waterdicht maken.

Er is één ding dat de moeite waard is om te onthouden wanneer u denkt aan het waterdicht maken van uw step. Denk aan de steps die je huurt via het delen van apps zoals Lime en Bird. Die moeten natuurlijk nogal wat in de regen komen te staan, en toch zien we deze bedrijven zich als een lopend vuurtje verspreiden. Ik heb geen officieel nummer gevonden over hoeveel van hun steps kapot gaan door water, maar aangezien ze zich niet al te veel zorgen lijken te maken, zou ik zeggen niet zo veel.

Lees ook: legaal elektrische step

Tips

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden die u zullen helpen uw step te beschermen zonder er iets aan te veranderen. Veel van deze zijn ofwel gezond verstand of algemeen goede vorm als het gaat om eigendom.

Droog je step als hij nat is, gebruik een doek of een nat-droog stofzuiger

Laat je step nooit nat achter als je er iets aan kunt doen. Veeg gewoon alle waterdruppels eraf, vooral als je het opbergt.

Gebruik geen föhn – het kan wat waterdruppels in de elektronica duwen!

Gebruik een föhn een gewone doek, of gebruik een nat-droog stofzuiger als er veel water is, zodat u zeker weet dat er geen water in komt.

Klap de step niet op als deze nat is

Veel steps stellen, wanneer ze zijn opgevouwen, het stuur in een negatieve hoek, waardoor de stuurpen hoger is dan het stuur zelf.

Als de step nat is, veroorzaakt dit druppels water langs de stuurpen naar beneden glijden en op het LED-scherm of de gashendel terechtkomen.

Als elektronica zijn dit enkele van de meest kwetsbare onderdelen van de step. Voorkomen dat water ze in de eerste plaats bereikt, is veel efficiënter dan ze later te repareren.

Rij niet in regen, sneeuw, hagelbui, ijs, modder of plassen water

Sorry, ik weet dat dit duidelijk is, maar ik moest het toch even melden. Anders zou deze lijst niet compleet zijn.

Hoewel je je step ook waterdicht maakt, het blijft een elektronisch apparaat, een apparaat dat de fabrikanten specifiek afraden om in natte omgevingen te gebruiken.

Verleng de levensduur van uw step door simpelweg dat advies op te volgen.

Als u slecht weer verwacht, is het een goede zet om uw step thuis te laten.

Dit kan zelfs nog meer zijn waar als u in de winter rijdt. Autoriteiten sproeien vaak zout op straat om de sneeuw te smelten, en zout water is gevaarlijker voor elektronica dan schoon water, omdat het materialen sneller kan aantasten.

Als je geen keus hebt en moet rijden bij nat weer of zelfs op natte wegen, verminder je snelheid tot ongeveer 2/3 van wat je normaal zou rijden.

Koop een waterdichte hoes

Je kunt een volledig waterdichte hoes voor je step krijgen die niet zoveel terug. In feite kost het je maar een paar dollar.

Dit is meer om je step te beschermen terwijl hij geparkeerd of gestald staat. Je zult niet zonder problemen in dit ding kunnen rijden. Bekijk de gids over stepaccessoires voor enkele goedkope waterdichte hoesopties.

 

https://nr1elektrischestep.nl/collections/elektrische-step-met-dikke-banden