Germontis
Image default
Bedrijven

Zoek jij een stage in de marketing? Drie tips

Studeer jij marketing en zoek je een stage? Of volg je een studie in een andere richting en zoek je een stageplek? Het kan lastig zijn om een bedrijf te vinden waar je stage kunt lopen. In dit artikel helpen we je daarom op weg met drie tips om de marketing stage van jouw dromen te vinden.

Tip 1. Benader jouw droomwerkgevers

Je hebt ongetwijfeld bedrijven waar je super enthousiast van zou worden als je er zou kunnen werken: jouw droomwerkgevers. Maak eens een lijstje van deze bedrijven. En bel ze gewoon eens op. Vraag of ze een stage hebben in de richting van marketing. Wellicht krijg je nee op het request, maar nee heb je en ja kun je krijgen. Ten slotte bied je ze jouw arbeid aan voor weinig tot geen geld. Veel werkgevers zijn om die reden eerder geneigd jou aan te nemen voor een marketing stage dan voor een baan waar ze je veel salaris voor dienen te betalen.

Tip 2. Benader ook wat andere bedrijven

Soms lukt het niet om bij je droomwerkgever binnen te komen. Op zich hoeft dat niet erg te zijn. Er zijn genoeg andere bedrijven die ook supermooi op je cv staan. Ga dus gewoon eens rondbellen. Of loop eens binnen met je cv. Zeker als je een spontane uitstraling hebt, dan kun je een super indruk achter laten voor die marketing stage.

Tip 3. Maak een filmpje en stuur dat op

Wil je echt opvallen die voor die marketing stage? Maak een filmpje van jezelf waarin jij je elevator pitch geeft. In die elevator pitch vertel jij in een of twee minuten waarom jij de perfecte kandidaat bent voor de marketing stage. Zet dat op een usb stick en stuur een pakketje met dat filmpje erop naar de werkgever van jouw dromen. Wellicht scoor jij er zo je marketing stage.

Tip 4. Kijk eens op een site met veel vacatures

Tip 3 is misschien wat veel werk om een marketing stage te vinden. Je kunt ook gewoon op websites kijken waar veel stagevacatures op staan. Daar staat ongetwijfeld wel iets op wat je aanspreekt. En dan kun je gewoon op de link van de vacature klikken en erop solliciteren. Bedrijven hebben op dit moment hartstikke hard mensen nodig. Dus het zal hopelijk niet zo moeilijk zijn om ergens binnen te komen.