Germontis
Image default
Beauty en verzorging

Wat is effectiever: vetverbranding of vet bevriezing?

Er zijn verschillende manieren om vet bevriezen en vetverbranding verschillen van elkaar, inclusief de lengte van de sessies, hoe goed ze werken om verschillende soorten opgeslagen vet te verminderen, hoe ongemakkelijk ze aanvankelijk zijn en hoe snel je verbeteringen ziet. Ondanks dat ze enorm verschillende benaderingen van behandeling hebben, kwamen deze twee typen voor het eerst bijna gelijktijdig naar voren. Beide strategieën maken gebruik van warmte om vetcellen af ​​te breken, die het lichaam vervolgens verwerkt en op natuurlijke wijze verwijdert. Deze strategieën kunnen echter niet verder uit elkaar liggen. Terwijl vet bevriezing dezelfde resultaten bereikt door de vetcellen te bevriezen, gebruikt vetverbranding radiofrequenties om de vetcellen op te warmen.

Wat te verwachten bij een vet bevriezing behandeling?

Om de hoeveelheid vet op de gewenste locatie tot een minimum te beperken, wordt bij het invriezen van vet, ook wel cryolipolyse genoemd, gebruik gemaakt van hightech koelapparatuur. Door toepassing van vriestemperaturen worden de vetcellen ingevroren en gekristalliseerd in deze niet-invasieve en pijnloze procedure. CoolSculpting en CoolTech zijn de twee meest populaire merken van vet vriesapparatuur op de markt. Bij dit apparaat worden tien verschillende applicators meegeleverd, die elk bedoeld zijn om de vetlagen in een ander deel van het lichaam aan te pakken. De meest voorkomende gadget ter wereld is zeker CoolSculpting, en ondanks het feit dat het doorgaans duurder is, compenseert de kortere behandeltijd de kosten.

Wat te verwachten bij vetverbrandende behandelingen?

Vetverbranding geeft vergelijkbare resultaten als vet bevriezing in termen van gewichtsverlies door hoge hitte te gebruiken om de vetcellen diep in de hardnekkige lagen te doden. Deze vorm van therapie neemt meestal de vorm aan van programma’s, die onafhankelijk of in combinatie met andere technologieën worden gebruikt om de best mogelijke resultaten te produceren. De twee soorten vetverbranding procedures zijn radiofrequente lipolyse en laser lipolyse. Deze technologieën produceren energie die vet verbrandt door de lagen lichaamsvet binnen te dringen die zich hebben opgehoopt. Dit verhoogt de aanmaak van collageen en elastine en vernieuwt de huid. De natuurlijke functies van het lymfestelsel helpen het lichaam vervolgens om de dode huidcellen te verwijderen.