Germontis
Image default
Vakantie

Wat moet je zeker gezien hebben op Aruba?

Ontzettend veel mensen kiezen er op een zeker ogenblik in hun leven voor om een reis naar Aruba te ondernemen. In het bijzonder de paradijselijk aandoende stranden van deze vakantiebestemming zorgen ervoor dat heel wat mensen ertoe worden aangetrokken. Een zeer belangrijke en bovendien ook erg vaak gestelde vraag heeft echter betrekking tot het feit of er ook nog andere interessante zaken te ontdekken vallen tijdens een bezoek of een vakantie op dit eiland. Dat is zeker het geval. Je kan hier dan ook zeker niet alleen maar genieten op de vele uitnodigende stranden. Benieuwd om meer te weten te komen over de top bezienswaardigheden van Aruba? Lees dan zeker verder!

De hoofdstad van Aruba, namelijk Oranjestad

In het merendeel van de gevallen is het altijd een goed idee om tijdens een vakantie een bezoek te brengen aan de hoofdstad van het eiland of in dit geval eiland waar je verblijft. Aruba vormt hier geen uitzondering op. Oranjestad is een leuke stad om te ontdekken. Dit niet alleen omwille van de verschillende regeringsgebouwen die je hier terug kan vinden, maar ook omwille van de talrijke shoppingmogelijkheden die je hier aantreft. Ben je van plan om een leuk souvenir mee huiswaarts te nemen van je vakantie op Aruba? In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor een lokaal kunstwerkje of bijvoorbeeld een met de hand vervaardigd juweel. In het bijzonder het Plaza Daniel Leo staat hier bekend als één van de beste locaties om even te vertoeven.

Het Arikok National Park, een must voor natuurliefhebbers

Ook voor natuurliefhebbers heeft Aruba het één en het ander te bieden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het Arikok National Park. Voor dit nationaal park geldt dat ze niet alleen prachtige duinen en kliffen bevat, daarnaast is ze ook de thuisbasis van niet alleen ratelslangen, maar ook van parkieten en hagedissen. Er bestaan verschillende manieren om kennis te maken met de troeven waar dit park over beschikt. In eerste instantie is het zo dat je er gewoon op eigen houtje met een jeep doorheen kan rijden, maar daarnaast is het eveneens zo dat je één van de verschillende begeleide tours kan boeken. Voor welke van deze mogelijkheden jij gaat kiezen zal natuurlijk vooral afhankelijk zijn van de persoonlijke voorkeur(en) waarover je beschikt.

Heerlijk genieten op één van de vele stranden van Aruba

Ondanks het feit dat er verspreid over het eiland Aruba dus wel degelijk een groot aantal prachtige bezienswaardigheden zijn terug te vinden moet het gezegd dat het toch vooral de stranden zijn die bestempeld worden als de belangrijkste troefkaart van dit populaire vakantie-eiland. Wanneer jij graag wenst te vertoeven op enkele van de mooiste en beste stranden van dit eiland kan je daarvoor een keuze maken tussen de volgende mogelijkheden:

  • Eagle Beach;
  • Manchebo Beach;
  • Baby Beach;

In de nabijheid van de hierboven aangehaalde stranden zijn bovendien ook tal van verschillende resorts terug te vinden die stuk voor stuk bekend staan als zeer populaire verblijfadressen. In ieder geval, ook voor strandliefhebbers geldt dat het prachtige eiland Aruba absoluut een meer dan interessante vakantiebestemming kan zijn om op te vertoeven.