Germontis
Image default
Internet

Je huis inrichten? Volg deze stappen!

Heb je eindelijk de sleutel van je nieuwe huis? Het feest kan beginnen! Je kunt gaan beginnen met het inrichten van je nieuwe paleisje. Want waar ga je de tv plaatsen, waar komt de bank en hoe wil je de eettafel zetten? Vergeet niet dat je ook lampen nodig hebt. Wees gerust want met dit stappenplan komt het helemaal goed.

Stap 1: Maak keuzes waar je elke ruimte voor wilt gebruiken

Heb je een kamer over? Dit kan een kantoor, kinderkamer of zelfs logeerkamer worden. Je moet eerst goed bedenken waar je welke ruimte voor wil gaan gebruiken. Zo kun je eraan denken om een muur eruit te halen om een grotere woonkamer te creëren. Houd in ieder geval in gedachte dat je met lichtinval te maken hebt. Wanneer je s ’avonds gaat kijken mis je hoe het licht binnen komt.

Stap 2: Houd rekenen met waar en hoe het licht naar binnen schijnt

Het klinkt overbodig, maar wanneer je licht op vervelende plekken binnen krijgt merk je vanzelf hoe lastig dit kan zijn. Doordat je nu weet welke kamer je waarvoor gaat gebruiken weet je wat de donkere plekken in huis zijn. Nu weet je waar en wat voor lampen je nodig hebt. Om het helemaal leuk te maken kun je ervoor kiezen om verschillende soorten schakelaar te installeren. Zo kun je een dimmer nemen waardoor je het licht ook kunt demmen. Een bakeliet schakelaar staat vaak erg leuk en past overal bij.

Stap 3: Maak een plattegrond

Pak een groot tekenblad waar je de kamers op kunt tekenen. Het is de bedoeling dat je een schets maakt van bovenaf. Vervolgens kun je de maten erbij zetten en heb je een tekening van de kamers. Vervolgens pak je een ander blad waar je meubels op kunt tekenen. Probeer alles in verhouding te tekenen zodat je de juiste maten hebt. Deze knip je uit en kun je op de schets leggen. Op deze manier kun je precies zien of jouw idee past. Schets in deze tekening ook het lichtplan. Welke punten zijn belangrijk om te belichten?