Germontis
Image default
Bedrijven

Reageren op Java vacatures

Wat we vaak zien is dat werkzoekenden te snel reageren op een Java vacatures zonder er veel over na te denken. Ze sturen de standaard sollicitatiebrief of bericht samen met hun CV. Ze roepen dan vaak dat ze geen reactie krijgen of dat er weinig werk is terwijl er veel Java vacatures openstaan.

Een werkgever ziet namelijk gelijk dat je een algemene tekst of sollicitatiebrief hebt opgestuurd. Deze teksten hebben allemaal een ding gemeen. Ze zijn te algemeen met geen enkele detail over het bedrijf of de vacature waarop ze solliciteren. De strategie is om zoveel mogelijk reacties te sturen op openstaande Java vacatures maar dit werkt vaak niet. Vaak nemen sollicitanten niet eens de tijd om bij de aanhef de naam van de persoon neer te zetten. Terwijl bij alle Java vacatures de naam van de contactpersoon staat.

Het maakt een wereld van verschil om even de tijd te nemen en de Java vacatures goed te lezen. Je kunt zo de tekst van je sollicitatiebrief aanpassen op de vacature. Het is dan ook zeker verstandig om de naam van de contactpersoon te noemen. Doe dit niet alleen in de aanhef maar ook in de sollicitatiebrief zelf. Mensen zijn namelijk geneigd om door te lezen als ze hun eigen naam zien staan.

Java-professionals.nl/

Ictergezocht.nl/

Ovsoftware.nl/