Germontis
Image default
Gezondheid

Stop je met roken? Zo gaat dat

Roken heeft veel invloed op je lichaam. Deze invloed is op geen enkele manier goed en zodra je stopt met roken zul je zien wat de invloed daadwerkelijk is geweest. Er zijn meerdere effecten die het heeft op je lichaam en sommige zijn ook niet meer omkeerbaar. Wil je stoppen met roken en ben je benieuwd hoe dat gaat?

Hoe kan ik stoppen met roken?

Het is makkelijk om als iemand die niet rookt tegen jou te zeggen dat je moet stoppen met roken omdat het slecht voor je is. Het is makkelijk te zeggen als je zelf geen verslaving hebt eraan. Voor iemand die wel verslaafd is eraan is het wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Ikstopermee.nl is een organisatie die zich inzet voor mensen die willen stoppen met roken, maar die het heel lastig vinden.

Uit ervaring is gebleken dat als je stopt met roken je ook heel anders gaat voelen. Dit is uiteraard niet meteen, maar na verloop van tijd zodra je lichaam merkt dat je al lang niet meer rookt en die slechte stoffen dus ook niet meer binnenkrijgt. Roken zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder eet doordat een sigaret je honger stilt. Ook je conditie gaat achteruit doordat je longen zwakker worden doordat de effecten van sigaretten zwaar voor ze zijn.

Al die dingen zoals nicotine pillen of pleisters werken niet altijd. En juist voor die mensen is een andere aanpak nodig. Daarom geven wij een cursus van vier uur die je kunt bijwonen over het stoppen met roken. In deze cursus wordt er besproken waarom roken slecht voor je is en hoe je ermee kunt stoppen. De cursus is op een leuke manier ingericht waar er ook humor langskomt. Niemand heeft zin in een saaie cursus waarin je alleen maar saai luistert. Dus kom op stop met roken en voel je fitter.

Wie zijn wij?

Wij zijn een bedrijf dat zich willen inzetten op een effectieve manier voor mensen die willen stoppen met roken. Niet voor iedereen werkt het om de opties te proberen die je op de markt hebt. Wij bestaan sinds 2008 en zijn een kleine organisatie met weinig medewerkers. Wij bouwen ook op onze vrijwilligers die allemaal ex-rokers zijn en tijd maken om te spreken tijdens de cursussen. Dit om te laten zien wat het voor iemand heeft gedaan die een tijd geleden in dezelfde positie als jij zat.

Je kunt je heel makkelijk aanmelden via de website. Je meld je aan voor een cursus welke vergoed wordt uit de basisverzekering. Ben je na de cursus niet gestopt met roken? Dan krijg je gewoon je geld terug. Lees hier over het bedrijf Ikstopermee.

https://www.ikstopermee.nl/