Germontis
Image default
Bedrijven

Wat je moet weten als je wil wonen in Haarlem

Haarlem is een woonplaats waar van alles te doen is. Er zijn maar liefst 76.141 (begin 2022) woningen in Haarlem. De stad heeft een grote aantrekkingskracht op veel mensen. Het is dan ook niet vreemd dat je er wil wonen. Ga jij verhuizen naar Haarlem, dan is het natuurlijk alvast leuk om wat meer te weten over deze leuke plaats.

Even wat cijfertjes

Haarlem telt maar liefst 3.611 adressen per vierkante kilometer. De totale oppervlakte van de gemeente Haarlem is 3.209 hectare. Daarvan is 2.921 hectare land en de rest is water. Gemeente Haarlem telt 2 woonplaatsen, waaronder Haarlem, 21 wijken en ook nog eens 111 buurten.

Wat er te doen is in Haarlem?

Haarlem is een plaats met een eigen historie. In Haarlem staat de Grote Kerk en je vindt er ook Molen de Adriaan. Er is ook een mooi museum dat je kunt bezoeken: het Frans Hals Museum. Inderdaad met schilderijen van de beroemde kunstschilder Frans Hals. Wat leuk is aan Haarlem, dat zijn ook vooral de leuke geheime hofjes die je er kunt vinden. Ook is het leuk om te winkelen in de zogenaamde Gouden Straatjes. Het is ook heerlijk om de stad gewoon vanaf het water gade te slaan. Het uitzicht is er mooi.

Houd je wel van een biertje? Dan is het heel erg leuk om naar de Jopenkerk te gaan. Hier kun je in een voormalige kerk heerlijk bier proeven, waaronder bijvoorbeeld het biertje ‘Malle Babbe’. Een heerlijk biertje met een heerlijk nasmaak.

Grofvuil Haarlem

Haarlem is geen overdreven dure stad maar ook niet een ‘afvoerputje’. Het is er gezellig en men houdt er wel van enige netheid. Wil je dus komen wonen in Haarlem? Zorg dan voor een goede afvoer van het grofvuil in Haarlem. Voor grofvuil in Haarlem kun je een container huren. Dan kun je het grofvuil in Haarlem dat vrijkomt met bijvoorbeeld een verbouwing, goed kwijt. Niet woonachtig in Haarlem? Geen paniek containers kunt u namelijk door heel Noord-Holland huren. In Castricum kunt u ook eenvoudig een container huren. 

https://afvalcontainersnoordholland.nl/grofvuil-haarlem/