Germontis
Image default
Dieren

5 manieren om je hond een gezonder en langer leven te geven

Als u wilt weten waarom sterilisatie voor honden belangrijk is, lees dan ook: Sterilisatie hond Eindhoven. Wilt u weten wat u nog meer kunt doen om uw hond een gezond en gelukkig leven te geven, lees dan verder.

Iedereen die ooit met een hond heeft geleefd, weet dat het vaak voelt alsof we niet genoeg tijd met onze harige vrienden krijgen. De meeste honden leven gemiddeld, maar zo’n tien tot 14 jaar – hoewel sommigen van nature langer leven, terwijl anderen aanleg hebben voor bepaalde ziekten die hun levensduur kunnen beperken.

Maar wat veel mensen niet weten is dat mensen en honden veel genetische overeenkomsten delen – waaronder een aanleg voor leeftijdsgebonden kanker. Dit betekent dat veel van de dingen die mensen kunnen doen om gezonder te worden en langer te leven, ook voor honden kunnen werken.

Hier zijn een paar manieren waarop u uw hond kunt helpen langer en gezonder te leven.

1. Kijk naar de taille van de hond

Een factor die herhaaldelijk in verband is gebracht met een langere levensduur bij verschillende diersoorten is het handhaven van een gezond lichaamsgewicht. Dat betekent dat u ervoor moet zorgen dat honden geen overgewicht hebben en dat u hun calorie-inname zorgvuldig beheert. Niet alleen is een mager, gezond lichaamsgewicht op de lange termijn beter voor uw hond, het kan ook helpen om de gevolgen van bepaalde gezondheidsproblemen, zoals artrose, te beperken.

Controleer en beheer het lichaamsgewicht van uw hond zorgvuldig door hem regelmatig te wegen of zijn lichaamsconditie te bepalen – u bekijkt de fysieke conditie van uw hond en “scoort” hem op een weegschaal om te zien of hij overgewicht heeft, of een gezond gewicht. Door beide methodes te gebruiken, kunt u gewichtsveranderingen vaststellen en het dieet indien nodig aanpassen.

 

2. Veel wandelen

Lichaamsbeweging heeft vele fysieke en psychologische voordelen, zowel voor onze honden als voor hun baasjes. Lichaamsbeweging kan helpen om het lichaamsgewicht van een hond te reguleren, en wordt ook in verband gebracht met anti-verouderingseffecten bij andere genetisch vergelijkbare diersoorten.

 

3. Leer honden nieuwe dingen

Ouder worden is niet alleen fysiek. De geest van uw hond actief houden is ook belangrijk. In tegenstelling tot het populaire gezegde, kun je oude honden nieuwe trucs leren – en je zou zomaar hun hersenen en lichaam jonger kunnen houden als gevolg.

 

4. Hechting

Zoals veel huisdieren, ontwikkelen honden een duidelijke band met hun baasje. De band tussen mens en hond zorgt waarschijnlijk voor vriendschap en vaak beschrijven hondenliefhebbers de hond als een gezinslid.

Een stabiele band tussen verzorger en hond kan bijdragen aan een gelukkig en liefdevol bestaan tussen u en uw hond. Het kan u ook helpen subtiele veranderingen in het gedrag of de bewegingen van uw hond te herkennen, die mogelijk op problemen kunnen wijzen.

 

5. Sla geen dierenartsbezoeken over

Een goede relatie met uw dierenarts zorgt ervoor dat u de behandelingen op uw hond kunt afstemmen en de behoeften van uw hond kunt bespreken. Regelmatige check-ups kunnen ook nuttig zijn om mogelijke problemen in een behandelbaar stadium op te sporen – zoals gebitsproblemen of artrose – die pijn kunnen veroorzaken en een negatieve invloed kunnen hebben op het welzijn van de hond.

https://www.starterslink.nl/sterilisatie-hond-waarom-is-dit-belangrijk/