Germontis
Image default
Dieren

Je hond registreren in een databank voor honden

Je hond is je beste maatje en je wil natuurlijk zo goed mogelijk voor hem zorgen. Dus hij krijgt lekker voer, een warm mandje en lange wandelingen. Maar goed zorgen voor je hond betekent ook dat je hem registreert bij een databank! Er zijn diverse databanken voor honden die door de overheid erkend zijn. Je hond registreren is heel makkelijk en niet duur.

Waarom is chippen niet genoeg?

Het is belangrijk dat je jouw hond registreert bij een databank voor honden, want een chip alleen is niet genoeg. Elke hond moet sowieso gechipt zijn. Fokkers zijn verplicht om een puppy binnen 7 weken te laten chippen. Een chip wordt onder de huid aangebracht en daar voelt de hond niets van. De chip kan door een dierenarts worden uitgelezen met een scanapparaatje. Die ziet dan de cijfers van het chipnummer. Daarvan zijn de eerste cijfers een landcode maar verder kun je niets zien aan het nummer.

Waarom registreren bij een databank voor honden?

Door je hond te registreren bij een databank voor honden, kun je bij het uitlezen van de chip meer gegevens zien. Je kunt zien wie het baasje is en de contactgegevens daarvan. Je kunt zelf bepalen welke gegevens je in de chip zichtbaar maakt dus hoe er met jou contact gezocht kan worden bij vermissing van je huisdier. Via de gegevens in de databank komt je hond dan weer bij jou terug. Ook als je huisdier een ongeluk heeft gehad, kan de dierenambulance meteen contact zoeken met het baasje.

Nog een andere goede reden om je hond te laten registreren bij een databank is dat het illegale dierenhandel helpt voorkomen. Het registreren zelf is een fluitje van een cent en je hebt al een account is niet prijzig. Op zo’n account kun je meerdere huisdieren registreren en je hebt al je gegevens 24/7 bij de hand.

https://www.petlook.nl/databank-honden/