Germontis
Image default
Mode en Kleding

Welke maat sport BH draag je?

Welke maat sport BH draag je?

Ondanks het feit dat er nog altijd een groot deel van de vrouwen tijdens het sporten geen sport bh draagt, is er gelukkig ook een hele grote groep die dit inmiddels wel doet. We kunnen namelijk niet vaak genoeg benadrukken, dat het ontzettend belangrijk is, dat je bij iedere inspanning die je levert, je borst zoveel mogelijk ontziet. Door het dragen van een sport bh, worden je borsten tegen je lichaam aangeduwd, waar de bewegingsruimte die je borsten hebben tot het minimum worden beperkt. Op deze manier zal je er weinig tot geen hinder van ondervinden en zal je ook op lange termijn geen last krijgen. Loop jij met de gedachte toch een sport bh te gaan dragen, dan is het goed te weten welke maat je nodig hebt. 

Omvangsmaat 

De eerste maat waar je rekening mee moet houden tijdens het uitzoeken van een sport bh, dat is de omvangsmaat. Het is bij een sport bh namelijk de bedoeling dat deze strak om je lichaam zit. Daarom kies je dus voor de omvangsmaat een maat kleiner, dan wat je normaal gesproken draagt bij een normale bh. Op deze manier zorg je ervoor dat de basis van je bh goed is, en geef je je borsten zo min mogelijk bewegingsvrijheid. 

Cupmaat

De volgende maat die afwijkt van de normaalgesproken gekozen maat, dat is de cupmaat. Waar je in tegenstelling tot de omvangsmaat voor een maatje kleiner gaat. Kies je juist voor de cupmaat een maat groter. De reden hiervoor, is dat je borsten door een kleinere omvangsmaat tegen elkaar worden aangedrukt, waardoor je een cupmaat groter nodig hebt. Dus stel je normale bh maat is cup e met een omvang van 80, dan kies je voor je sport bh een cupmaat f met een omvang van 75. Je zult merken, dat bijvoorbeeld in een sport bh hardlopen niet alleen zorgt voor een prettiger gevoel, maar er ook voor zorgt dat je beter presteert.

Merk

De kans dat jij vaak hetzelfde merk bh kiest, dat is natuurlijk niet zo vreemd. Ondanks dat er tal van verschillende bh merken zijn, heb je vaak toch stiekem wel een voorkeur en laten we eerlijk zijn, als iets goed is, waarom zou je het dan ook veranderen? Wanneer je merkt dat een bh niet helemaal meer naar wens is, dan kun je altijd nog verschillende merken proberen door een met elkaar te vergelijken.