Germontis
Image default
Mode en Kleding

Tips voor het langer goedhouden van de werkkleding

Veel bedrijven besteden veel geld aan het kopen van werkkleding voor de werknemers. Dit is natuurlijk een goede investering voor de veiligheid en de promotie. Ondanks dat het vaak een goede investering is kan het wel veel geld kosten en dit wilt u als bedrijf heel graag verminderen. Nu kunt u ervoor kiezen om op de kleding te besparen, maar dat wordt vaak afgeraden. U kunt beter letten op het gebruik van de kleding en daar maatregelen voor nemen. Welke maatregelen? Dat leest u verder in dit artikel.

Gedrag van de werknemers

Hoe lang een kledingstuk mee gaat is heel erg afhankelijk van het gedrag van de desbetreffende werknemer. Hangt een werknemer bijvoorbeeld de werk jas mooi op of gooit hij deze over een stoel heen. Dit kleine verschil kan al voor een groot verschil zorgen. Het is daarom belangrijk om als bedrijf duidelijk te maken aan werknemers dat de kleding kostbaar is en dat daar normaal mee moet worden omgegaan.

U kunt er ook voor kiezen om een bepaalde afspraak aan te gaan met de werknemers en de werknemers te belonen als de kleding lang mee gaat, en als de kleding kapot is dat zij dit zelf moeten betalen. Zo zorgt u ervoor dat de werknemers zich verantwoordelijk voelen en minder snel slordig zullen omgaan met de kledingstukken.

Instructies  werknemers

Veel bedrijfskleding, zoals Santino bedrijfskleding, laat duidelijk zien aan welke was instructies iemand zich moet houden. Hier wordt vaak aangegeven welke tempratuur moet worden gewassen, wat voor wasmiddel geschikt is en op welke stand u het beste de was kunt wassen. Het is ook belangrijk om de werknemers hier op te wijzen en de instructies duidelijk mee te geven.

Naast de was instructies kunt u ook instructies geven aan de werknemers hoe de kleding moet worden opgeborgen. Zo kunt u aangeven dat bepaalde kleding, zoals polo’s of overhemden beter aan een haakje kunnen hangen in plaats van opgevouwen in de kast. Daarnaast moet de omgeving waar het opgehangen of opgeborgen wordt ook schoon zijnen donker. Donker is belangrijk, omdat anders de kleur van de kleding misschien kan verkleuren. Dit gebeurt vooral bij veel zonlicht in huis.

Deze instructies moeten ervoor zorgen dat de kleding langer mooi blijft en langer gebruikt kan worden. Dit moet voorkomen dat u als bedrijf na een bepaalde periode weer nieuwe kleding moet aanschaffen. Hier kunt u veel geld op besparen. Let ook bij het aankopen van kleding op de kwaliteit en hoe goed de kleding wasbaar is.

Professioneel laten wassen of reinigen

U kunt er ook voor kiezen om de was professioneel te laten wassen, stomen of reinigen. Door de kleding van iedereen in te nemen en dit professioneel te laten doen, weet u zeker dat de kleding zo lang mogelijk mooi blijft. Wel zal dit extra kosten met zich mee nemen, maar dit kan op lange termijn het wel waard zijn. Daarbij blijven de kleuren van de kledingstukken van de verschillende werknemers ook hetzelfde en komt u zo professioneel mogelijk over.