Germontis
Image default
Sport

Personal trainer worden? Volg een van deze opleidingen!

Personal trainer worden is een droom van behoorlijk wat mensen. Met de huidige mogelijkheden op social media zie je ook veel mensen daarom naar buiten treden als personal trainer. Het is super lastig om op te vallen tussen het grote aanbod, en om echt een volgeboekte personal trainer te worden. Om dat te bereiken zijn er meerdere dingen noodzakelijk, maar het begint allemaal bij een goede opleiding. Enerzijds omdat je kennis en kunde bepalend is voor je succes als personal trainer, anderzijds ook omdat potentiële klanten vaak een papiertje verwachten. Ook het aanbod van personal trainer opleidingen is natuurlijk groot. Hieronder hebben we drie goede opties voor je op een rijtje gezet.

Milo education

Milo education is een relatief nieuwe naam in de wereld van personal training, maar heeft in een aantal jaar een zeer goede naam weten op te bouwen. Het bedrijf is opgericht door een personal trainer van de Vondelgym in Amsterdam, die het niveau van personal trainers niet best vond. Hij besloot daarom zelf een opleiding te ontwikkelen voor zijn collega’s, zodat zij wel een goed niveau konden behalen. Dit werd zo’n succes dat het nu een opleiding is voor iedereen. Bij deze opleiding word je in 30 weken een erkend Advanced Personal Trainer met een level 3 & 4 certificatie van EREPS. Hiermee kun je door heel Europa aan de slag als personal trainer. Je leert er over training, het lichaam, voeding maar ook over coachen als vak. De opleiding bestaat uit 10 praktijkdagen en een online omgeving. De recensies zijn lovend, en trainers met deze opleiding worden geroemd om de kennis en kwaliteit. Een aanrader dus.

NASM personal trainer

NASM is wel een zeer bekende naam in de wereld van personal training. De National Academy of Sports Medicine is een Amerikaanse aanbieder van allerlei trainingen en opleidingen op het gebied van fitness en gezondheid. Het is opgericht in 1987 en heeft in al deze jaren dus een zeer goede naam weten op te bouwen. Ook deze opleiding bestaat uit zelfstudie en praktijkdagen. NASM Personal Trainer is ook in Nederland te volgen. Wanneer je deze opleiding afgerond hebt, mag je jezelf een level 4 EREPS gecertificeerde personal trainer noemen. Je leert er over het lichaam, over voeding, over coaching en natuurlijk ook over training. Een zeer gerenommeerde optie wanneer je gecertificeerd personal trainer wil worden.

Personal training

Henselmans PT

De Henselmans PT is een opleiding van Menno Henselmans, in samenwerking met Bell Coaching. Beide zijn in de Nederlandse fitnesswereld een grote naam. Menno Henselmans is zelfs internationaal gezien een grote naam. Deze opleiding is zeer diepgaand en volledig wetenschappelijk onderbouwd. Wel is het een online opleiding, met daardoor ook een grote focus op theoretische kennis. Deze wordt wel vertaald naar de praktijk, maar je kan de opleiding afronden zonder ooit een praktijkles te volgen. Toch staat deze opleiding zeer hoog aangeschreven, vanwege de grote hoeveelheid kennis van hoge kwaliteit die je opdoet. Wanneer je jouw theoretische kennis op orde wil brengen of wil uitbreiden, dan is deze opleiding perfect!