Germontis
Image default
Sport

Sparen of investeren in je woning?

Inflatie zou zo maar eens het woord van 2022 kunnen worden. Alles lijkt maar duurder en duurder te worden: boodschappen, de energierekening, gas, benzine en al het directe en indirecte wat hieruit voortvloeit. En dan nog niet eens gesproken over de huizenprijzen die afgelopen jaren in sommige gevallen 200% gestegen zijn. De inflatie voor 2022 wordt voorspeld op 7% wat een fors percentage is. Als je nu €10.000 op je rekening hebt staan is dat over een jaar dus nog maar €9300 waard. Je kan met hetzelfde geld dus veel minder kopen. Een goede reden om dus te gaan kijken hoe je je geld het beste kan investeren. In dit artikel een aantal opties.

  1. Investeer in je huis

Heb je een koophuis? Dan heb je geluk! Geen hoge huurprijzen en geld dat je elke maand als het ware weggooit. Je hebt in dit geval al een voordeel tegenover de huurders in ons land. Veel mensen besluiten te investeren in hun huis als ze een financiële meevaller of bonus hebben gehad. Denk daarbij aan een nieuwe badkamer, een uitbouw, een mooi tuinhuis of bijvoorbeeld een luxe gietvloer. Door te investeren in je huis zorg je ervoor dat je wat meer over houdt als je met pensioen gaat en je huis wilt verkopen. Het nadeel hiervan is dat je niet direct bij je geld kan. Mocht je €20.000 in je nieuwe keuken gestopt hebben en dit geld nodig hebben, dan kan dat alleen door je huis te verkopen en daar zit je niet op te wachten natuurlijk. Een investering voor de langere termijn dus.

  1. Investeer in vastgoed

Vastgoed is een bekende manier van investeren. Je koopt een pand om deze vervolgens te verhuren. Denk hierbij aan een kantoorpand dat je onderverhuurt aan bedrijven, een appartementencomplex dat je verhuurt of iets simpelers als een garagebox die je particulier verhuurt. Het voordeel van investeren in vastgoed is dat je een goede cashflow hebt. Je geld zit in het eigendom maar je krijgt er elke maand een bedrag voor terug van de huurder. Er zijn nog meer opties zoals het kopen en verhuren van een parkeerplaats en ga zo maar door.

  1. Investeer in crypto of aandelen

Je hoort het tegenwoordig overal om je heen. Je hebt vast wel een oom, neef, vriend of klasgenoot die aan je gevraagd heeft of je ook in de crypto zit. Een interessante wereld waar je veel geld kan verdienen maar ook veel geld kan verliezen. Als je hierin wilt investeren is het belangrijk om goed onderzoek te doen en niet in onbekende projecten te investeren. Hetzelfde geldt bij de aandelenmarkt. Als je in aandelen wilt investeren, onderzoek dan goed waar een bedrijf voor staat en of er een toekomst in de diensten zit.