Germontis
Image default
Verbouwen

Tips bij het gebruik van contact lijm

Contact lijm is een op rubber gebaseerde lijm die ontwikkeld is voor het verlijmen van verschillende soorten materialen (bijv. hout/hout, leer/leer) of in combinatie (bijv. hout/leer). Gemakkelijk te gebruiken, biedt een snelle droging, goede waterbestendigheid en uitstekende weerstand vanaf het begin.
Omdat het schuurmiddel is, kan het niet worden gebruikt op piepschuim of polyurethaan. Het is ook zeer giftig en moet worden gebruikt in een goed geventileerde omgeving, bij voorkeur buitenshuis.
Het wordt meestal gevonden in bouwmaterialenwinkels, handwerkwinkels of winkels die leer, nappa of meubelstof verkopen.

Instructies voor gebruik:
1. Zorg ervoor dat de te verlijmen oppervlakken droog en schoon zijn (vrij van stof, vet of olieachtige resten).

2. Als het lijmoppervlak niet poreus (glad en glanzend) is, raden wij u aan het stuk te schuren zodat de lijm kan doordringen.

3. Breng een gelijkmatige lijmlaag aan op beide te verlijmen oppervlakken en wacht 5 tot 10 minuten.

4. Maak de vereniging van de stukken, het indrukken van het centrum tot de uiteinden, waardoor de vorming van bubbels te voorkomen.

5. Na gebruik, sluit de productverpakking goed af om de levensduur te verlengen.

6. Extreme temperaturen veranderen de hechting. Als het milieu onder de 18ºC is, zal de droogtijd langer zijn. Goede prestatietemperaturen liggen tussen de 24 en 28°C en de relatieve luchtvochtigheid tussen de 30 en 60%.

7. Bij grootschalige productie wordt het gebruik van spuitcontactlijm aanbevolen;

8. Het gebruik van oplosmiddelen wordt aanbevolen voor het reinigen van de apparatuur;

9. Als de lijm verdund moet worden, gebruik dan het oplosmiddel. De uitharding van de lijm niet versnellen met behulp van ventilatoren of kachels, omdat deze handeling eventuele luchtbellen in de toepassing kan veroorzaken.

Wij raden u aan tests uit te voeren vóór de uiteindelijke toepassing van het product. Tijd die nodig is voor totale droging: 24 uur.

Reinigen: De contactlijm kan met behulp van oplosmiddelen worden verwijderd terwijl deze nog vloeibaar is. Na het drogen moet het overtollige product worden geschuurd.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/contactlijm/