Germontis
Image default
Entertainment

Tips om de juiste hondenstep te kiezen

Hondenliefhebbers weten het: hun trouwe viervoeter is een geliefd gezinslid dat net zo goed veel beweging nodig heeft als wij mensen. De moeilijkheid is het vinden van de tijd voor alles wat je moet en wil doen. Hoe maak je tijd voor dagelijks drie wandelingen, als je ook nog werkt, kinderen, een partner, vrienden en hobby’s hebt? Het antwoord is gelegen in het versnellen van die wandelingen en het verhogen van de impact door het gebruik van een hondenstep.

Wat is een hondenstep?

Dat is precies wat het woord al zegt: een step voor jezelf waar je met behulp van een adapter je hond aan mee laat rennen. Zo heb je zelf een heerlijke workout en je huisdier ook: twee vliegen in één klap dus. Je ziet steeds vaker mensen die dit nieuwe sportmiddel ontdekt hebben en er met volle teugen van genieten. Maar zoveel mensen, zoveel wensen en ook niet elke hond heeft dezelfde maten en behoeftes. Daarom zijn er verschillende hondensteppen op de markt.

Soorten hondensteps

De steps zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er steps die geschikt zijn voor kleinere honden, met een mandje aan het stuur waar je trouwe vriendje in kan als hij moe is van het rennen. Dan zijn er de steps voor de middelgrote honden en voor grote exemplaren. Ook verschillen de steps in geschiktheid voor mensen met een gemiddelde lengte of een bovengemiddelde lengte. Er zijn steps die gemaakt zijn voor gebruik op verhard terrein, maar er bestaan ook steps voor ruig(er) terrein. En zelfs als je de step zonder hond wil gebruiken, voor woon-werkverkeer bijvoorbeeld, bestaan er opvouwbare exemplaren waarmee je in de trein kunt stappen. Natuurlijk zijn de steps ook in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar.

Bijbehorende accessoires

Om je hond (of eventueel twee honden) veilig met de step mee te kunnen laten rennen, heb je een aantal accessoires voor een hondenstep nodig. De hond moet allereerst een harnas dragen, waar de treklijn aan bevestigd kan worden, zonder dat er druk op de hals van je dier wordt uitgeoefend. De treklijn moet je dus ook aanschaffen, net als een adapter die de lijn op een veilige manier aan de step bevestigt. Nu ben je klaar voor jullie eerste rit samen. Begin rustig aan, zowel om je eigen conditie op te bouwen (bij het steppen gebruik je vrijwel alle spieren in je lichaam) als om je hond de kans te geven aan deze nieuwe vorm van bewegen te wennen. Voor sportievelingen – mens en dier – kan het steppen een echte uitlaapklep zijn. Binnen een mum van tijd hebben jullie de smaak te pakken en kunnen jullie genieten van deze tijd en beweging samen. Veel succes!

https://www.hondensteps.nl/