Germontis
Image default
Bedrijven

Zijn je rolluiken vies? Drie tips bij het schoonmaken ervan

Goede kans dat jij er net als wij geen zin in hebt, maar als je rolluiken vies zijn ontkom je er bijna niet aan: dan dien je ze op een gegeven moment schoon te maken. In dit artikel geven we je een paar tips bij het schoonmaken van je rolluiken.

Tip 1. Je kunt een vakman inschakelen

Heb je absoluut geen zin om het zelf te doen? Geen nood. Er zijn mensen die tegen betaling met liefde jouw rolluiken komen schoonmaken. Hiermee sla je twee vliegen in een klap: je hoeft zelf de armen niet uit de mouwen te steken én je rolluiken worden super goed schoongemaakt.

Ben je een zakelijke klant? Dan kun je de BTW over je rolluiken ook nog eens aftrekken. Vergeleken met je uurtarief is het bovendien wellicht veel goedkoper dan als je ze zelf schoon zou maken.

Tip 2. Als je het zelf doet, spaar je geld uit

De kosten van het uitbesteden van het schoonmaken van je rolluiken lopen een beetje uiteen. Maar meestal komt het neer op enkele tientallen euro’s per uur. Als je bulkt van het geld of echt de zin niet kunt maken om het zelf te doen, dan is dat wellicht een klein bedrag voor je. Maar voor de rest van ons stervelingen is het geld dat je liever aan andere dingen uitgeeft.

Zeker als je de tijd meerekent die het kost om in rolluiken gespecialiseerde bedrijven te vinden en om schoonmaak-offertes bij ze op te vragen, dan kun je het net zo goed zelf doen. Op deze manier spaar je zowel tijd als geld uit. Wie wil dat nou niet?

Tip 3. Maak er een jaarlijkse gewoonte van

Of je het nu zelf doet of dat je het schoonmaken van je rolluiken uitbesteedt: maak er een gewoonte van om dit jaarlijks te doen. Rolluiken schoonmaken is namelijk iets dat niet alleen het uiterlijk ten goede komt, maar je rolluiken gaan er ook langer van mee. Je voorkomt namelijk dat stof in de scharnieren kruipt en dat plakvorming de beweging van onderdelen in de weg gaat zitten.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/