Germontis
Image default
Bedrijven

Veelvoorkomende beroepen in de zorg

Ben jij sociaal aangelegd en werk je graag met mensen? Dan is een beroep in de zorg wellicht iets voor jou. Daarnaast heeft de coronacrisis laten zien dat de zorgsector van cruciaal belang is. Alleen al in Nederland werken er 1 miljoen Nederlanders in de zorg. Toch is de vraag naar personeel in de zorg nog steeds immens groot. Wij geven jou een overzicht van de meest gewilde beroepen in de zorg.

Verpleegkundige

Een verpleegkundige is iemand die verpleegkundige verzorging verleent aan zijn/haar patiënten. Hierbij gaat het onder andere om persoonlijke verzorging, verpleegtechnische handelingen en begeleidende taken.

Verpleegkundigen bieden zeer uiteenlopende verpleegkundige zorg aan hun patiënten. Hierbij verrichten ze taken die worden gerekend tot de basiszorg, maar ook verpleegtechnische handelingen en vaak zelfs coördinerende taken. Denk hierbij aan de persoonlijke verzorging van patiënten en het aanbrengen van infuus, maar tegenwoordig ook het bijhouden van medische gegevens van de patiënt.

Huisarts

Een huisarts is een generalistische arts die als aanspreekpunt geldt voor patiënten en die in contact staat met het ziekenhuis. Huisartsen hebben een hele brede kennis op medisch gebied, aangezien ze de hele dag patiënten hebben met allerlei verschillende klachten. De huisarts hoeft geen diepgaande kennis over alles te hebben, aangezien hij/zij degene is die je doorverwijst naar een specialist.

Een huisarts is vooral bezig met het diagnosticeren van patiënten en verwijst je vervolgens door naar een specialist, waar nodig. Ook kan/zij je recepten voorschrijven die helpen tegen jouw klachten.

Zorgcoördinator

Als zorgcoördinator ben je zorg jij ervoor dat de zorg- en dienstverlening voor cliënten zo goed mogelijk gebeurd. Als zorgcoördinator coördineer je verschillende werkzaamheden, begeleid je collega’s in hun taken en houd je in de gaten dat de doelstellingen van de organisatie worden behaald. Daarnaast ben je natuurlijk ook nog bezig met het uitvoeren van zorg gerelateerde taken.

Je kunt als zorgcoördinator onder andere gaan werken in: de thuiszorg, ouderenzorg of gehandicaptenzorg. Ook komt de functie als zorgcoördinator wel eens voor in het onderwijs.

Dit waren enkele beroepen binnen de zorg, die erg vaak voorkomen. Deze beroepen zijn niet alleen in Nederland gewild, maar ook in de rest van de wereld. Zo ook in Bonaire. Ben je benieuwd naar alle zorgberoepen, neem dan een kijkje naar vacatures Bonaire zorg.

https://www.healthz.eu/werken-op-bonaire/