Germontis
Image default
Muziek

Waarom een coverband op je bruiloft?

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een dj op hun bruiloft. Maar zeg nou zelf, een coverband is toch veel leuker dan een playlist? Je kunt de muziek echt voelen en er wordt ingespeeld op het publiek. Door naar live muziek te luisteren voelt het meer alsof je er echt bij bent. Dat is niet het geval bij een dj. Ook is een goede coverband op je bruiloft de sfeermaker omdat je zelf kan kiezen welke liedjes er gespeeld gaan worden. Misschien spelen ze wel het lied waar jullie verliefd op zijn geworden. Dit gevoel wil je vasthouden tijdens het live spelen van muziek.

Meest gespeelde covers

Goede nummers worden vaak gecoverd door andere artiesten. Sommige nummers wel heel vaak en deze worden dan in een soort nieuw jasje gestoken. Een voorbeeldlijst van deze covers:

–        Judy Garland – Over The Rainbow

–        The Beatles – Blackbird

–        John Lennon – Imagine

–        The Rolling Stones – (I can’t get no) Satisfaction

–        The Beatles – Yesterday

–        Bil Withers – Ain’t no sunshine

–        Simon & Garfunkel – The Sound of Silence

En zo zijn er nog veel meer liedjes die vaak gecoverd worden. Het leuke is dat jij dan live muziek op je bruiloft kunt hebben van je favoriete artiesten. Want hoe leuk jullie ook zijn als stel, Beyoncé komt echt niet langs om te zingen. Een coverband is dus een goed oplossing.

Op de dag van je bruiloft

De coverband zal ruim op tijd komen om alles klaar te zetten zodat ze er een feestje van kunnen maken voor de gasten. Tussendoor neemt de band uiteraard af en toe pauze, maar de muziek stopt daar niet! De coverband heeft namelijk voor de tussentijden een dj bij die de gasten op dansvloer van je bruiloft laat doorfeesten.