Germontis
Image default
Bedrijven

Waarom jij moet kiezen voor een geluidsinstallatie van Martin Audio

Martin Audio: luidsprekersystemen van hoge kwaliteit

In de wereld van de evenementen en de daarbij horende apparatuur is Martin Audio een vaak genoemde producent. Dit is een Engels bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van luidsprekersystemen en accessoires. Het begon allemaal met Dave Martin: een man die in deze sector veel wordt geroemd om zijn skills in engineering. Hij vond dat bands en artiesten meer en meer de kans moesten krijgen om voor (steeds groter) publiek te kunnen spelen en dat zij daarbij echt goed gehoord werden. Met die gedachte in het achterhoofd richtte hij in 1971 het bedrijf Martin Audio op. Tot op de dag van vandaag zijn zij nog steeds een van de koplopers als het gaat om audiosystemen van de hoogste kwaliteit.

Mondiaal zijn hun producten gewild

Dat hun producten van zo uitmuntend hoge kwaliteit zijn maakt dat deze razend populair zijn onder artiesten en bands. Je moet je voorstellen dat je een optreden hebt waarbij je zeker weet dat jouw audio geweldig klinkt. Dit zorgt er uiteraard voor dat je hier niet meer over hoeft in te zitten als je op het podium staat. Het resultaat is dat je alles uit je gig kunt halen. Maar bands en artiesten zijn lang niet de enige afnemers van de producten van Martin Audio. Zo zijn ook organisaties en evenementlocaties fan van de kwaliteit die zij ervaren bij deze fabrikant. Dit gaat van kleine nachtclubs tot immense concertzalen en van intieme theatervoorstellingen tot grote sportevenementen. Waar je ook zult vragen naar de ervaring met Martin Audio: de kwaliteit en flexibiliteit van de luidsprekers en accessoires zal vrijwel altijd naar voren komen.

Is audio echt zo belangrijk tijdens een evenement?

Als jij (nog) niet zo thuis bent in de wereld van evenementen dan is het verstandig om de rol van geluid niet te onderschatten. De kans is aanwezig dat sommige mensen het simpelweg zien als ‘simpele boxen die je ook bij de geluidsboer om de hoek kunt halen’. Echter is dit niet waar. Er zit namelijk echt een verschil in de kwaliteit van het geluid. Dit komt met name door de manier van ontwerpen van Martin Audio. Zij houden in het ontwerpproces al rekening met de vorm en de structuur van de luidsprekers. Hierdoor kan een optimale sound ten gehore gebracht worden zonder vooraf een elektronische correctie te hoeven doen. Daarnaast is de apparatuur voornamelijk vervaardigd uit hout. Dit materiaal helpt namelijk bij het realiseren van een natuurlijke akoestische klank. Door hierop in het ontwerpproces al te focussen realiseert Martin Audio een audiosysteem van hoge kwaliteit.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/kopen/merken/martin-audio/