Germontis
Image default
Aanbiedingen

Wat is de beste boxpring voor jou?

Wat is de beste boxpring voor jou?

Alles over boxspring bedden

Een boxspring is een bedbodem met een houten frame en ofwel veren of metalen stangen die ondersteuning bieden aan een matras. Het is een soort fundering voor matrassen. De boxspring is meestal even groot als de matras die erop ligt.

Wil jij de beste boxspring bedden vergelijken? Check Slaapwijsheid voor het verbeteren van je slaap!

 

Wat is het doel van een boxspring?

Dus, wat doet een boxspring? Terwijl de matras steun biedt aan het menselijk lichaam, zorgt de boxspring ervoor dat de matras zelf goed ondersteund wordt. Hij vormt een stabiele ondergrond voor uw matras en absorbeert schokken, waardoor de matras minder snel slijt. Dit zorgt ervoor dat uw matras lang comfortabel blijft.

Boxsprings verhogen ook de hoogte van een matras, zodat u gemakkelijker in en uit bed kunt stappen. In een complete bedset worden boxsprings meestal bovenop een houten of metalen bedframe geplaatst, dat verbonden is met het hoofd- en voeteneind. Het komt ook vaak voor dat matrassen en boxsprings samen gebruikt worden zonder een compleet bed. Veel slapers die geen behoefte hebben aan een decoratief uitziend bed plaatsen hun boxspring direct op de vloer, of op wieltjes die op de vloer staan. Afhankelijk van wat u nodig hebt, zijn er verschillende soorten boxsprings.

 

Waarom heeft u een boxspring nodig?

Hoewel de meeste moderne matrassen geen boxspring nodig hebben om comfortabel te liggen, vereisen sommige matrasgaranties toch een boxspring. In sommige gevallen verhoogt het toevoegen van een boxspring aan uw matras het comfort en de ondersteuning die u van uw bed krijgt. Onderstaande informatie zou antwoord moeten geven op de vraag: ‘Heb ik een boxspring nodig?’

 

Een boxspring is nodig als:

 • Uw matrasgarantie er een vereist, helpt te voorkomen dat uw matras kapot gaat
 • U een bedframe gebruikt (matrassen kunnen daar niet alleen op rusten)
 • Uw matras een traditionele dubbelzijdige binnenvering is
 • U de extra hoogte nodig heeft of wilt, om gemakkelijker in en uit bed te stappen
 • U wilt de extra veerkracht en ondersteuning die een boxspring biedt
 • Soms werkt een ander type fundering beter, afhankelijk van het type matras en uw persoonlijke voorkeuren.

Hoogte opties
In de afgelopen jaren heeft de vooruitgang in slaaptechnologie geleid tot matrassen die een stuk hoger zijn dan ze vroeger waren. Om deze reden produceren veel fabrikanten boxsprings met een laag profiel, alsook boxsprings met een ultra laag profiel.

Het verschil in hoogte is volledig esthetisch. Er is geen verschil in de mate van ondersteuning die ze aan de matras geven. Of u nu een standaard of een laagprofiel boxspring gebruikt, u kunt erop rekenen dat uw matras de ondersteuning krijgt die het nodig heeft.

Heeft u echt een boxspring nodig?

De beste manier om na te gaan of u een boxspring nodig hebt, is te controleren bij uw matrasfabrikant. Als zij een boxspring aanraden bij de matras die u hebt gekocht, dan moet u er een aanschaffen.

Je moet ook rekening houden met het type bed dat je hebt. Als u een ouder type bed heeft – zoals een antiek bed – dan is een boxspring noodzakelijk. Heeft u echter een moderner bed – zoals een hoogslaper of een verstelbaar bed – dan heeft u geen boxspring nodig.

Voor het grootste deel zijn boxsprings niet echt nodig. Boxsprings passen echter wel goed bij matrassen met veren in plaats van traagschuim, omdat de veren in een boxspring op één lijn liggen met de veren in uw matras met binnenvering. Hierdoor voelt de matras zachter aan en kan hij helpen bewegingen te isoleren en de ondersteuning te verbeteren.

 

Voordelen

 • Voegt hoogte toe aan uw bed
 • Biedt ondersteuning
 • Absorbeert schokken
 • Ideaal voor binnenveringmatrassen
 • Nadelen
 • Niet veel ruimte voor opslag
 • Kan de kosten van uw bed verhogen
 • Niet compatibel met sommige types matrassen
 • Veren kunnen na verloop van tijd minder steun bieden

Terwijl een boxspring geweldig werkt voor binnenveringmatrassen, zijn ze niet compatibel met sommige matrassoorten. Ze kunnen uw bed echter wel hoger maken en extra ondersteuning bieden als u een springveringmatras hebt.

 

Voor meer info over boxspring bedden en de beste boxsprings, bezoek de Slaapwijsheid website!

 

 

https://slaapwijsheid.nl/beste-matras/boxspring/