Germontis
Image default
Aanbiedingen

Wat is PG?

Er zijn veel verschillende middelen die PG bevatten. PG staat voor propyleen glycol. Je vindt deze stof vooral in cosmetica en de vloeistof in een elektrische sigaret. Maar ook producten als antivries in je auto en eten kun je propyleen glycol terugvinden. In cosmetica wordt PG vooral gebruikt om de huid te hydrateren. In een elektrische sigaret houdt PG de binnenkant van de sigaret vochtig en geeft PG tijdens het inhaleren een vergelijkbare keel ervaring als die van een conventionele sigaret.

Is PG veilig te gebruiken?

PG wordt in kleine hoeveelheden toegevoegd. Er zijn echter voor- en tegenpartijen als het gaat om de veiligheid. Toch is PG officieel als veilig gemarkeerd. Er zijn echter mensen die keelpijn, spierpijn en verhoogde dorst hebben gemeld na het roken van PG. Deze symptomen hebben bij deze gebruikers een paar dagen aangehouden.

Het kan ook zijn dat je allergisch bent voor propyleen glycol. Bij symptomen als losse darmbeweging, uitslag en zweten is het aan te raden om je huisarts te bezoeken.

PG in een elektrische sigaret

Voor de levensduur van de brander in een elektrische sigaret is PG goed omdat de vloeistof minder stroperig is wanneer deze PG bevat. Hierdoor geeft de vloeistof minder weerstand op de brander. Bovendien is een e-liquid met voornamelijk PG goedkoper en gemakkelijker te gebruiken. PG is op zichzelf geur- en kleurloos. Naast PG bevat een e-liquid ook nog VG, een aroma’s en eventueel nicotine. Op https://www.propyleenglycol.com/ kun je diverse mengsels van PG en VG vinden.

PG in cosmetica

PG is goedkoper dan glycerine, wat je ook veel in cosmetische producten tegenkomt. PG werkt ontvettend en hydraterend. Daarom vind je PG vaak terug in dagcrèmes en moisturizers. Daarnaast wordt PG in cosmetische producten gebruikt om schimmelgroei tegen te gaan. Zo kunnen je cosmetische producten langer houdbaar blijven.

 

https://www.propyleenglycol.com/