Germontis
Image default
Energie

Met spoed behoefte aan elektricien

Bij stroomuitval of kortsluiting is het mogelijk dat je met spoed behoefte hebt aan een elektricien. Je kunt dan terecht bij elektricien Leiden spoed. Niemand zit natuurlijk op stroomuitval of kortsluiting te wachten na een drukke werkdag. Stroomuitval en kortsluiting kunnen echter verschillende oorzaken hebben. Voor ons is het lastig om erachter te komen wat de oorzaak is. Een elektricien weet daarentegen wel wat de oorzaak kan zijn voor het uitvallen van de stroom of kortsluiting. Bovendien kan een elektricien je direct te hulp schieten. Het maakt niet uit of het nou dag is of nacht. 

Hoe kan stroomstoring ontstaan?

Om mee te beginnen kan een stroomstoring kan ontstaan door overbelasting. Dit is het geval wanneer je een aantal elektrische apparaten tegelijkertijd aan hebt staan. Wanneer je vervolgens nog een apparaat probeert aan te zetten, kan er sprake zijn van overbelasting. Er is dan sprake van een te hoge stroom. De bedrading van deze apparaten wordt dan warm. Hierdoor zou er zelfs brand kunnen ontstaan in huis. Verder kan een stroomstoring ook ontstaan door kortsluiting. Het is echter ook mogelijk dat de stroom in de buurt uitvalt. Dan spreken we van een algemene stroomstoring. Hierbij verdwijnt de stroom in het hele huis. Bij een stroomstoring die slechts bij jou plaatsvindt, verdwijnt de stroom is sommige kamers in huis. 

Hoe kan kortsluiting ontstaan? 

Kortsluiting heeft te maken met de kabels van elektrische apparaten. We hebben natuurlijk enorm veel elektrische apparaten in huis. Kortsluiting zie je daarom ook niet aankomen. Wanneer er slechts één kabel defect is, kan er meteen kortsluiting ontstaan. Doordat de stroom als het ware een korte route probeert te nemen, leidt dit tot een kortsluiting. Het is echter mogelijk om kortsluiting te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld stekkers voorzichtig uit het stopcontact halen. Hierbij is het van belang dat je de stekker uit het stopcontact trekt en niet de kabel van het apparaat.